Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekE. L. Doctorow: Regénykék az édeni Amerikából

-25%
E. L. Doctorow: Regénykék az édeni Amerikából
1 590 Ft
Akció: 1 190 Ft1190
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

. L. Doctorow a mai amerikai irodalom egyik legizgalmasabb és legelismertebb - rangos irodalmi díjakat is magáénak tudó - alakja, számos regény, köztük az immár klasszikusnak számító Ragtime, a Billy Bathgate, a gengszterinas és a Daniel könyve szerzője. Legutóbbi, magyarul is megjelent regényét, az Isten városát egyik kritikusa az elmúlt ötven év legnagyobb amerikai regényének tartja.
A Regénykék az édeni Amerikából öt ragyogóan kiagyalt történet az elbeszélésmód mesteri fogásaival, kriminek, thrillernek is remekül olvashatók, megdöbbentő végkifejletekkel - de Doctorowot elsősorban az amorális terv megszületése, a kockázatot, a deviáns utat kereső, az önámításba hajló, a képtelenségben is realitást látó ember nyűgözi le.
Egy vidéki városkába költöző család mindennapjai és tevékenysége közben egyszer csak ráeszmélünk anya és fiú kettősének különös vállalkozására ("Ház a préri szélén"). Gyermekrabló fiatal pár egy elképesztő és bizarr beavatási szertartás sodrában ("Wilson baba"). A "Jolene élete" fiatal hősnője három sikertelen házasság után is csak 25 éves. S mintha lezárult volna az élete. A "Walter John Harmon" egy vallási közösség megalakulása, talajvesztése, majd dacos, egyre agresszívabb felsorakozása a külvilággal szemben. Nem mindennapi esetet mutat be az utolsó történet, az FBI egy különleges ügynökének döntéséhez a washingtoni kormányzati negyed arrogáns világa adja a hátteret ("Halott gyerek a Rózsakertben"). Csupa kerekre megírt abszurd mese - mint a valóság hű tükörképei. Doctorow tudatosan válogatott az elmúlt évek novellaterméséből, s bár szándéka szerint sem "elbeszélésregényt" olvasunk, az egyes történetek mintha egymás sorsvonalait, motívumait folytatnák. A kötet két írása is elnyerte az év novellájának járó díjat, két másikat beválogattak a legjobb amerikai elbeszéléseket tartalmazó antológiába.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639442344
  Kiadó
  Novella Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2004
  Oldalszám
  144
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  250 g/db
Webáruház készítés