Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekEckhardt Mária: Liszt Ferenc Krisztus oratóriuma és a Zeneakadémia / Franz Liszt's oratorio Christus and the Budapest Academy of Music

-21%
Eckhardt Mária: Liszt Ferenc Krisztus oratóriuma és a Zeneakadémia / Franz Liszt's oratorio Christus and the Budapest Academy of Music
5 990 Ft
Akció: 4 732 Ft4732

"Liszt oratóriuma, a "Christus" a 2011-es jubileumi év kiemelt műve lesz, magyar kezdeményezésre a zeneszerző születésnapján a világ számos koncerttermében egyidejűleg felhangzik majd.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpontja különösen sok, értékes és látványos dokumentummal rendelkezik, amelyek ezzel a művel kapcsolatosak, többek között az egyik tétel szerzői kéziratával, amelynek fakszimile kiadását már régen tervezzük.
Annak a reprezentatív kivitelű sorozatnak, amelyet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Helikon Kiadó "Liszt Ferenc Zeneakadémiája" címmel a bicentenáriumi évben indított, második kötetében tehát a "Christus" oratórium és a Zeneakadémia témáját járjuk körül.
A "Christus"-t 1873. november 9-én, Liszt 50 éves művészi jubileumi ünnepségeinek keretében mutatták be Magyarországon. A Liszt Ferenc Emlékmúzeum gyűjteményéből kiadványunkban bemutatunk számos, az eseménnyel kapcsolatos fényképet, műsort, kritikát, valamint az ünnepség alkalmából Pest városa által létrehozott Liszt-ösztöndíj alapító levelét, a "Christus" díszkiadású példányait Liszt hagyatéki könyvtárában, továbbá Juhász Aladár egykori Liszt-ösztöndíjas zeneakadémiai Liszt-növendék hagyatékából egy 14+2 oldalas eredeti Liszt-kottakéziratot, mely a "Christus" egyik tételének négykezes zongoraverzióját tartalmazza. Célunk az, hogy az Eckhardt Mária magyar és angol nyelvű tanulmányával, számos képpel megjelenő, tartalmi szempontból igényes, ugyanakkor igen látványos kiadvány egyaránt kielégítse a szakemberek és minden, a magyar kultúra iránt érdeklődő olvasó igényeit, EU elnökségünk és a Liszt-év idején reprezentálja méltó módon a Zeneakadémiát és Magyarországot bel- és külföldön egyaránt." (a Kiadó)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar; angol
  ISBN
  9789632272610
  Kiadó
  Helikon Kiadó; Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  104
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés