Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek


Edward Rutherfurd: Párizs - Egy város fényei és árnyai

-21%
Edward Rutherfurd: Párizs - Egy város fényei és árnyai
4 999 Ft
Akció: 3 949 Ft3949
Virtuális számla jóváírás: 50 Ft

Minden városnak, akár az egyes embereknek, megvan a maguk élettörténete. Csakhogy a város élettörténete a benne lakók sorsának kusza szövedékéből áll össze, és nem ismer időbeli határokat. Fokozottan igaz ez egy olyan városra, amely alapítása óta az európai kultúra és civilizáció középpontjában áll.

Edward Rutherfurd eposzi igényű nagyregényében Párizs életét meséli el, mégpedig néhány család évszázadokon átívelő történetének megrajzolásával. Találkozunk itt konzervatív, arisztokrata dinasztiával és kétkezi, forradalmi eszméket valló munkáscsaláddal csakúgy, mint a város gazdasági vérkeringését biztosító polgári és üldözött zsidó famíliával. A generációk sorsa úgy fonódik össze, mintha az egymást váltó nemzedékek az előző feladatot folytatnák, vagy éppen az ősök átkát szenvednék el. Egyvalami mégis összetartja ezt a sokféle sorsot, a világ úgy hívja: PÁRIZS.

Rutherfurd lenyűgöző tablójának szemlélése közben végigkövethetjük a Fény Városának viharos történelmét, de mindig a felemelkedő vagy éppen elbukó emberi sorsok fénytörésében. Hogy amikor az olvasó befejezi ennek a könyvnek az olvasását, az egyik szereplő megvilágosodását átélve kimondhassa: "Rájöttem, hogy az élet csodás, és hatalmas misztérium."

"Párizs. A szerelem városa. Az álmok városa. A fény városa. A szentek és egyetemek városa. A mulatók városa. A bűn fertője. Kétezer esztendő alatt Párizs mindent látott."

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633576236
  Kiadó
  Alexandra Kiadó (A)
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  744
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  990 g/db
Webáruház készítés