Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekEisenstock Ildikó: Az alma - A növény és receptek

-25%
Eisenstock Ildikó: Az alma - A növény és receptek
2 495 Ft
Akció: 1 871 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

"Az alma, a Paradicsom tiltott gyümölcse, a több ezer éves történet szerint Éva kezében a csábítás eszköze, az egyik legfontosabb gyümölcsünk. Végigkíséri az emberiség történetét, számos legendában (Paris almája, Tell Vilmos), művészeti alkotásban szerepel. Európában szinte mindenütt megterem, termesztik is évszázadok óta, azaz szinte mindig kéznél van, mindennapi, állandó élelmiszerünk. Nem véletlenül, hiszen nemcsak állandó, hanem nagyon szerethető, és fontos is. Szerethető, mert pompás az íze, az ezernyi fajta mindegyikének csinos a külleme, jól mutat a különféle ételekben, és remekül illeszkedik mindenféle menübe, de mindezeken túl fontos is, mert a maroknyi gyümölcsben sokféle gyógyerő lakozik.
Ebben a könyvben az alma mindezen jó tulajdonságairól olvashatunk. A bevezetőben feltárjuk az alma történetét, botanikáját, gyógyhatásait, különféle felhasználási területeit.
Ezt követően olyan ételek receptjeinek gyűjteménye következik, amelyekben az almáé a főszerep, kezdve a pompás salátákkal, levesekkel, húsételekkel, eljutva a mesés almás süteményekig.
Tartsanak hát velem, és fedezzék fel újra mindannyiunk kedves ismerősét, az almát!" (a Szerző)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632782386
  Kiadó
  Cser Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  136
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db