Áruházunk december 15-én 0 órától december 24-n 12 óráig zárva tart, rendeléseket nem fogadunk.
A már leadott rendeléseket folyamatosan teljesítjük.
Legkésőbb december 18-án hétfőn minden rendelést átadunk a postának, a futárszolgálatnak, valamint átviszünk a személyes átvételi pontra.

Valamennyi kedves vásárlónknak Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk.

Várjuk vissza december 24-én 12 órától ismét.

Ügyfélszolgálat: +3618909816 +36304475140
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek



Élelmezés- és táplálkozásegészségtan

-5%
Élelmezés- és táplálkozásegészségtan
5 600 Ft
Akció: 5 320 Ft5320
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

A könyv az élelmiszer-biztonság kérdéskörét kapcsolatrendszereivel együtt tárgyalja. A gyakori és a ritkán előforduló ételmérgezések és ételfertőzések ismertetése mellett szól a táplálékallergiáról és az úgynevezett táplálkozásfüggő megbetegedésekről is. Patomechanizmusuk jobb megértése érdekében táplálkozás-élettani áttekintés nyújt. Ismerteti a megbetegedésekhez vezető kockázat összetevőit, a környezeti hatásokat, az életmód szerepét, a hajlamosító genetikai tényezőket. Foglalkozik az élelmiszer-fogyasztás kockázatát jelentő kémiai, biológiai és sugár-egészségügyi okokkal, továbbá az élelmiszer-biztonságot érintő, kíméletes élelmiszer-feldolgozási eljárásokkal, a géntechnológiával. A legújabb kutatási eredmények és szakirodalmi adatok alapján mutatja be a környezetben, az élelmiszer-termelésben bekövetkezett változások hatását a mikrobákra, ismerteti az élelmiszerekben megjelenő kémiai szennyező anyagokat. Tárgyalja a BSE megjelenését és a vele kapcsolatban elterjedő Creutzfeld - Jakob-betegség új variánsát. Szól az élelmianyagok nutritív és nem nutritív összetevőinek pozitív és lehetséges káros hatásairól. Az ételmérgezések és -fertőzések körüli eljárást élelmezés-egészségügyi és járványügyi megközelítésben ismerteti, bemutatja a legújabb surveillance-rendszerek működését. Végül foglalkozik a táplálkozási láncban a "termőföldtől az asztalig" magvalósuló élelmiszer-biztonsággal, az élelmiszer-biztonságért felelősséget viselők teljes körével és a hatékony megelőzési módszerekkel. A szöveg jobb megértését mintegy negyven ábra és ötven táblázat segíti. Az ismert szerzők minden élelmezéssel és táplálkozással foglalkozó kutató és gyakorlati szakember számára ajánlják a könyvet. Haszonnal forgathatják a graduális és a posztgraduális képzésben résztvevők és az oktatók is.

  • Várható szállítási idő
    1-3 munkanap
    Nyelv
    magyar
    ISBN
    9789632428192
    Kiadó
    Medicina Kiadó
    Kiadás éve
    2011
    Oldalszám
    550
    Kötésmód
    kemény kötés
    Tömeg
    1,34 kg/db
Webáruház készítés