Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv RészletekVáradi Péter Pál - Lőwey Lilla: Erdély - Kárpátok koronája - Déli Kárpátok - Ősvárak 1. - Szórványmagyarság

-21%
Váradi Péter Pál - Lőwey Lilla: Erdély - Kárpátok koronája - Déli Kárpátok - Ősvárak 1. - Szórványmagyarság
9 900 Ft
Akció: 7 821 Ft7821
Kezdete: 2016.07.30   A készlet erejéig!

A Déli- és a Keleti-Kárpátok gerincén, az egykori "ezeréves határainkon" fellelhető ősvárak földrajzi és történelmi szépségeit, érdekességeit mutatjuk be az új sorozat 1-4. kötetében.
Az első honismereti fotóalbum az Al-Duna és a Cserna folyó által határolt Aldunai-hegyvidékkel kezdődik. Ezt követi a Csernai-havasok, a Godján hegység, a Retyezát, a Páring hegység, a Petrozsényi-medence, a Kudzsiri-havasok (Surján), a Hátszegi-medence és a Kenyérmező földrajzi-történelmi bemutatása. A táj képét kelet felé a Sebes folyó völgye és a 2228 méter magas Páring-hágó zárja a Déli-Kárpátokat átszelő Transzalpin részeként.
A Déli-Kárpátok nyugati területeit: a Kárpátok koronájának csodálatos világát, a Székelyföld koronájaként fellelhető székely ősvárak megjelölésével mutatjuk be. Jelezni kívánjuk a környék megannyi természeti csodáját, a Kárpát-medencét ölelő csúcsokon megbúvó nemzeti értékeinket, valamint a ma már csupán szórványban élő magyarság életét és múltját.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789638946744
  Kiadó
  PéterPál Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  140
  Kötésmód
  cérnafűzött kötött, védőborítóval
  Méret [mm]
  236 x 314 x 14
  Tömeg [kg]
  1
  Virtuális számla jóváírás
  99 Ft
Webáruház készítés