Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekErnst József: 100 év a magyar lovassport történetéből - 2. kötet 1920-1944

-22%
Ernst József: 100 év a magyar lovassport történetéből - 2. kötet 1920-1944
4 990 Ft
Akció: 3 890 Ft3890
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Három kötetre tervezett munkám második kötetét adja közre ezzel a könyvvel a Kiadó. A korszakokhoz kötődő felosztást nemcsak a történelem, hanem a lovassportág fejlődési útjának elkülönülő szakaszai is indokolták. Így az első kötetben a lovaglás, az idomítás kultúrtörténeti vonatkozásait, a lovas sportág megszületését, a három szakág kialakulását és az újkori olimpián való megjelenését ismertettem. Ezt a fejlődést szakította meg az első világháború. A magyar lovassport háború utáni újrakezdése sajátos körülmények között történt. A háború előtti versenyzőgárda is sokfele szakadt a monarchia szétesésével.
Az a szakmai támasz, amit korábban a Campagnereiter-Gesellschaft és a bécsi Lovaglótanárképzővel való kapcsolat nyújtott, megszűnt és a versenyzés lényegében a háború után felavatott fiatal tisztekkel indult meg. Új lovaglótanárképzőt létesítettek, amely előbb a Ferenc József laktanyában, majd Örkénytáborban működött. Röviddel a Nemzetközi Lovas Szövetség megalakulását követően létrejött a Magyar Lovassport Egyesületek Országos Szövetsége is.
Az utat, amelyen a magyar lovassport végighaladt, az útkeresés jellemezte, s előbb vagy utóbb minden nemzet megjárta. A lovassport nemzetközi fejlődését is jellemezte, amely mindenkor a Nemzetközi Lovas Szövetség által megfogalmazott elveknek kívánt megfelelni. E második a kötetben ezt a folyamatot kívántam végigkísérni és összefoglalni." (Ernst József)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632912158
  Kiadó
  Bioenergetic Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  424
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  900 g/db
Webáruház készítés