Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekFucskár Ágnes - Fucskár József Attila: Kárpátalja - Hegyek, erdők, vizek - egy csodálatos és sokszínű táj felfedezése

-21%
Fucskár Ágnes - Fucskár József Attila: Kárpátalja - Hegyek, erdők, vizek - egy csodálatos és sokszínű táj felfedezése
4 999 Ft
Akció: 3 949 Ft3949

Kárpátalja ma Ukrajna nyugati vidéke, Magyarországgal, Szlovákiával, Romániával és Lengyelországgal szomszédos. Területén számos nemzetiség él együtt békében; magyarok, oroszok, rutének, szlovákok, németek, olaszok és zsidók. A vidék kultúrája is ezt a soknemzetiségűséget tükrözi, a különböző hagyományok keveredése teszi rendkívül változatossá. A történelem viharai igencsak megtépázták a Kárpátok alját, négy különböző állam is területének tekinthette az idők folyamán.
Túlnyomórészt hegyvidéki terület, monumentális, lenyűgöző hegyeit gyors folyású folyók szabdalják, dús erdők borítják. Itt található Ukrajna legmagasabb hegycsúcsa, a Hoverla, de innen ered egyik legfontosabb folyónk, a Tisza is. A csodálatos természeti szépségeken túl számtalan vár, várrom, valamint ódon fatemplomok, gerendaházak vonzzák ide a kíváncsi utazókat.

Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila fotósok érzékeny kamerával járták be Kárpátalja magával ragadó tájait, izgalmas és változatos utazásra invitálva bennünket albumukkal ezen a sokszínű és szerethető vidéken.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633575536
  Kiadó
  Alexandra Kiadó (A)
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  176
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  1,27 kg/db
Webáruház készítés