Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGálosfai Jenőné: Mesél Óbuda múltja - Hajdan volt évszázadok temetői, emlékhelyei fővárosunk III. kerületében

-25%
Gálosfai Jenőné: Mesél Óbuda múltja - Hajdan volt évszázadok temetői, emlékhelyei fővárosunk III. kerületében
2 500 Ft
Akció: 1 880 Ft1880
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

"Az Óbuda kultúrájáért díjjal kitüntetett Gálosfai Jenőné, aki immár negyedik könyvében foglalkozik a szeretett városrész múltjával és hagyományaival, ebben a kétnyelvű, magyar és német szövegű kötetben Óbuda temetőit, emlékhelyeit járja körbe, az elmúlással és az emlékezéssel kapcsolatos óbudai szokásokat eleveníti fel. Mert ahol emberek élnek, ott halottak is vannak. Óbuda földje sok nép, sokféle temetkezési mód, rituálé emlékeit takarja. A régi Óbuda, szinte valamennyi emlékével együtt eltűnt, elveszett. Panelbe vagy temetőbe költöztek az őslakosok, a múlté lett a régi korok Óbudája.
A múlt szép és érdekes hagyományait pedig kár lenne veszni hagynunk. Értéket jelentenek, gazdag múltunk örökségét, hagyományait, amelyeknek tanulságából erőt lehet meríteni a jövőben is. Ez az elgondolás vezérelte a szerzőt, hogy papírra vesse azokat az emlékeket, amelyeket ma még tovább lehet adni az utókor számára, de ha sokat késlekedünk vele, már enyészetté válnak.
Fogadják hát szeretettel a régi Óbuda történetének, a letűnt korszakok itt élt embereinek utolsó útjáról és emlékük ápolásáról szóló történeteket. Igen, ez a gyönyörű óbudai föld múltja most Önöknek mesél."

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789638780393
  Kiadó
  Aquincum Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  200
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés