Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGeorges Didi-Huberman: Túl a feketén - Levél Nemes Lászlóhoz, a Saul fia rendezőjéhez

-25%
Georges Didi-Huberman: Túl a feketén - Levél Nemes Lászlóhoz, a Saul fia rendezőjéhez
1 999 Ft
Akció: 1 499 Ft1499
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Egy ismert filozófus moziba megy, majd megrendítő élménye nyomán ír egy hosszú levelet a film alkotójának. Mindez lehetne kettejük magánügye, ám amiről ez a nyilvános levél beszél, az a bennünk lakozó fekete lyuk, vagy más néven a Soá. Didi-Huberman és Nemes László közös kérdésfelvetése arra irányul, hagynunk kell-e, hogy ez a fekete lyuk belülről aknázzon alá minket, némán, mindenhol? Vagy próbáljuk meg kifordítani és megszemlélni, vagyis fényt deríteni rá, túl a feketén?
Túl lehet-e lépni a holokausztreprezentációk hagyományos képi paradigmáin? A színes poklot annak pánikképeivel ábrázoló Saul fia dokumentarista meséjének ez kétségkívül sikerült. A túllépés azonban az ellenállás elágazásaiba vezet, ahol nekünk nézőknek is, akár Didi-Huberman útmutatása nyomán, kérdőre kell vonnunk önmagunkat és a történelemhez való viszonyunkat.
Georges Didi-Huberman (1953) francia művészettörténész és filozófus, napjaink egyik meghatározó teoretikusa, a párizsi EHESS oktatója, fő kutatási területe a képelmélet és a kép esztétikája.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636765767
  Kiadó
  Jelenkor Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  52
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés