Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGerlóczy Márton: Igazolt hiányzás

-25%
Gerlóczy Márton: Igazolt hiányzás
2 950 Ft
Akció: 2 213 Ft2213
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Az önéletrajzi ihletésű regény "nehezen kezelhető" főhőse azzal tölti kamaszkorát, hogy iskoláról iskolára vándorol - sikertelenül. A tanulást nem tudja komolyan venni (a sorokat olvasva úgy érezzük: joggal), azonban sokaknál többet tud a világról. Bár nehezen teremt kapcsolatokat, hozzá mégis vonzódnak az emberek. Éli a pesti fiatalok életét, bulizik, szerelmes, balhékba keveredik.
Gerlóczy Márton első könyve humorának, őszinteségének és provokatív szókimondásának köszönhetően vált a fiatal generáció kedvencévé. A kultuszkönyv, mely mára mit sem vesztett aktualitásából, olvasható egy kamasz fejlődésregényeként, a "pedagógia" kritikájaként, vagy akár zsánerképek sorozataként az ezredvégi Budapest társadalmi életéről és szubkultúráiról.

"Talán éppen ezért enged az olvasó a hívásnak, mert ő is lázadt valami ellen, ami nem jó, vagy talán pont ilyen volt ő maga is. Esetleg csak szeretett volna Gerlóczyhoz hasonlóan vagány lenni, de túl gyáva volt hozzá...
Ezért tehát ajánlom az Igazolt hiányzást minden "jó" és szorgalmas nebulónak, minden "rossz" és lusta diáknak, minden pedagógusnak, aki nem érti, hogy egy-egy diák miért is dacol annyira az iskolával, minden pedagógusnak, aki érti, de nem tud vele mit kezdeni, és minden olyan pedagógusnak, aki tenni akar valamit a Marcihoz hasonló diákokért." (ekultura.hu)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632443607
  Kiadó
  Scolar Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  336
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  400 g/db
Webáruház készítés