Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGirolamo Cardano: Életem

-25%
Girolamo Cardano: Életem
2 950 Ft
Akció: 2 210 Ft2210
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Girolamo Cardano a reneszánsz legsokoldalúbb alkotói közé tartozik. Róla nevezték el az által feltalált kardántengelyt, ő találta föl a harmadfokú egyenletet, a valószínűség számítást és a prímszámok terén is felfedezéseket tett. Emellett számos, évszázadokig használt orvosság feltalálójaként és kiemelkedően sikeres diagnosztaként is ismert volt, filozófusként pedig olyan eredeti nézetet vallott, hogy a pápa, a biztonság kedvéért, élete végéig házi őrizetben tartotta Rómában.
Önéletrajza az egyik leszórakoztatóbb, legvarázslatosabb autobiográfia, amit valaha is írtak: őszintesége, lélektani mélységei, a benne elbeszélt elképesztő történetek, meghökkentő elméletek sora, és a 16. századi mindennapi életet bemutató korrajza is egyedülállóvá teszi. A kissé már szenilis, mélyen babonás, de kétségkívül zseniális szerző leginkább szeretetreméltó szörnyetegként jellemezhető, elbeszélése ezért néha megható, néha pedig kifejezetten mulatságos.
Az eredetileg latin nyelvű önéletrajznak ez az első magyar fordítása, eddig egy 19. század eleji olasz, és egy-egy 20. századi angol és német fordítás született csupán.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636935177
  Kiadó
  Gondolat Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  280
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  270 g/db
Webáruház készítés