Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGlenn Hubbard - Tim Kane: Egyensúlyban - A nagyhatalmak gazdasága az ókori Rómától a modern Amerikáig (P)

-25%
Glenn Hubbard - Tim Kane: Egyensúlyban - A nagyhatalmak gazdasága az ókori Rómától a modern Amerikáig (P)
3 700 Ft
Akció: 2 775 Ft2775
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Az ókori Rómától a 16-17. századi spanyol udvaron és a 19. századi Brit Birodalmon keresztül a ma Amerikájáig minden politikai nagyhatalom egyben korának meghatározó gazdasági hatalma is volt. A nevük egyet jelentett egy addig elképzelhetetlennek hitt életszínvonal megvalósításával. De mind elbuktak végül.
Van-e közös gyökere ezeknek a bukástörténeteknek? Mit tanulhatunk a példájukból? A közgazdász-szerzőpáros most kézben tartott könyvében elgondolkodtató időutazásra, a nagyhatalmak gazdaságtörténetébe kalauzol, hogy felfejtse a gazdasági hanyatlás történelmileg ismétlődő, közös okait. A nagyhatalmak tündöklésének és bukásának bemutatásához a szerzők a politikatörténet, a közgazdaságtan és a közösségi pszichológia legújabb eredményeit használják fel.
A kötet nem csak történeti áttekintés, de figyelmeztetés is: a tanulságok levonása segíthet felismerni a gazdasági-társadalmi egyensúly megőrzésének fontosságát.

Glenn Hubbard amerikai közgazdász, szakújságíró, egyetemi tanár, jelenleg az amerikai Columbia Egyetem üzleti tanszékének dékánja. A Wall Street Journal és a The New York Times rendszeresen közli cikkeit.

Tim Kane amerikai közgazdász, szakújságíró, korábban az amerikai kongresszus gazdasági vegyes bizottságának tagja, elemzőként az amerikai hírcsatornák gyakori vendége

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155559112
  Kiadó
  Antall József Tudásközpont
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  320
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  560 g/db
Webáruház készítés