Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGuy Rachet: A kígyók ura - Ízisz könnyei

-70%
Guy Rachet: A kígyók ura - Ízisz könnyei
1 999 Ft
Akció: 600 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

Az Ízisz könnyei-trilógia első könyve. 
Heti, egy szegény földműves fia, a Fajjúm - a tápláló Nílus alkotta belső "nagy tenger" - partján él. Szobek, a krokodilisten templomában Merszobek pap gondoskodik teológiai és érzelmi neveléséről. Még nincs tizenhat éves, amikor nagyapja, Dzsedethotep bemutatja őt Amenemhet templomában. 
Dzsedethotep azért jött fel ide, hogy adományokat hozzon. A vén állatidomító a templom havonkénti adományára tartogatja kobráit és áspiskígyóit. Azt viszont, hogy milyen célt szolgálnak ezek a hüllők, senki nem tudja. És azt sem, miért hívják ezt a völgy fölé magasodó erődöt kígyóvárnak. Azt mesélik, még a beavatott papok is eltévednek útvesztőiben... 
Egy zavarba ejtő szépségű ismeretlen, Iszet - a mocsárból bukkant elő, ahol Heti vadkacsára vadászott - akarata ellenére is elvezeti a fiatalembert a rejtély feltárására. Amu törzsének két fia ugyanis, akiknek a szokásai fölébe kerekednek a bölcs Egyiptom hagyományainak, felesküdtek Iszet elveszejtésére, mert volt mersze dacolni istenük törvényével. Heti, hogy megvédje őt és mentse saját magát, kénytelen felhasználni a nagyapja által átadott titkokat, melyek érzéketlenné tették őt a kobrák marására és képessé az irányításukra. Az ázsiai népek hódító támadásainak kitett, hanyatló Egyiptom sorsa egy egyszerű "kígyómester" kezében lenne?

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634261261
  Kiadó
  Gold Book
  Kiadás éve
  2008
  Oldalszám
  296
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  360 g/db