Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGyömbér Noémi - Kovács Krisztina: Fejben dől el - Sportpszichológia mindenkinek

-25%
Gyömbér Noémi - Kovács Krisztina: Fejben dől el - Sportpszichológia mindenkinek
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft2618
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

"Mire jó a sportpszichológia, hogyan műveljük, milyen módszereket alkalmazunk? Miért szükséges a sportpszichológiai felkészítés?
Ott kell lenni fejben - hangoztatják a sportolók, edzők, sportszakemberek, de gyakran az oda vezető út módszerei hiányoznak. "Figyelj oda, kapd össze magad, uralkodj az érzelmeiden, lépj túl a kudarcon" - de hogyan? Hogyan kell edzeni az agyunkat, gondolatainkat, érzelmeinket, hogy mentálisan is felkészültek legyünk? Nos, a sportolóknak pszichikai edzéstervre van szükségük, és ugyanolyan módszerességgel kell felkészülniük fejben is, mint a pályán. Ez a felkészülés jó esetben egy élvezetes szellemi kaland, egy komoly személyiségfejlődés része az egyre magasabb teljesítmény elérése érdekében. Az úton sok más kérdéssel is szembesül az utazó: számot vet igazi céljaival, megküzd szorongásaival, hatékonyabb kommunikációt tanul, asszertív viselkedést sajátít el (megtanul kiállni önmagáért), kijavítja mozgássémája hibáit, felkészül következő versenyeire, és még sorolhatnánk...
Az elsődleges cél a sportban a teljesítménynövelés, a csúcsteljesítményre való felkészítés, s ezzel együtt az a prevenció (megelőzés), ami a sportolók mentális egészségvédelmét jelenti. A sikerek érdekében szükséges növelni a kompetenciát (hozzáértést), az önbizalmat, melyhez hozzátartozik a magas szintű önértékelés is. (...)" (Dr. Lénárt Ágota)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639996663
  Kiadó
  Noran Libro Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  312
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  390 g/db
Webáruház készítés