Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGyurcsáné Kondrát Ilona - Dr. Hidvégi Edit - Borbás Judit: Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek (P)

-25%
Gyurcsáné Kondrát Ilona - Dr. Hidvégi Edit - Borbás Judit: Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek (P)
Fő kategória >Egészség, életmód >Táplálkozás, diéta
3 200 Ft
Akció: 2 400 Ft2400
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A tejcukor-érzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a laktóztartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező haspuffadás és hasmenés. A tünetek nem mindenkinél egyformák, valakinél enyhébbek, másnál súlyosabbak. Ennek oka, hogy a tejcukrot bontó enzimek (laktáz) - amely a tejcukor felszívódásához szükséges - vagy elégtelen mennyiségben van jelen, vagy valamilyen betegség következtében fogyatkozik meg a szervezetünkben. Az enzimhiány miatt a tejcukor nem bomlik le, ezért nem tud felszívódni, és a vastagbélben gázképződéssel járó erjedési folyamat révén hasmenéssel távozik a szervezetünkből.

-Hogyan mutathó ki a laktózérzékenység? Milyen formái és milyen kezelési módjai vannak?
-Mit jelent a laktózmentes diéta és milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhat?
-Milyen lehetőségek vannak manapság az enzimpótlásra, és miért fontos a kalciumpótlás?
-Mi a különbség a fruktózérzékenység és a fruktózintolarencia között és mire figyeljünk, ha laktóz- és fruktózérzékenyek is vagyunk?

A könyv szerzői ezekre és sok más felmerülő kérdésre adnak közérthető válaszokat. A könyv függelékében más cukorfelszívódási zavarokról (fruktózfelszívódási zavra és fruktózintolarencia) is olvashat az érdeklődő olvasó. A diétás tanácsok mellett számos recept elkészítési módjával, az ételekről készült színes fotókkal szemléltetve ismertetik meg az olvasókat azzal, hogyan éljünk laktózmentesen.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155166242
  Kiadó
  SpringMed Kiadó Kft.
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  240
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés