Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGyuricza Ákos - Zentai Andrea: Közétkeztetők kézikönyve II. - Allergénmentes ételreceptek korcsoportonként

-25%
Gyuricza Ákos - Zentai Andrea: Közétkeztetők kézikönyve II. - Allergénmentes ételreceptek korcsoportonként
6 800 Ft
Akció: 5 095 Ft
Kezdete: 2019.10.15   Visszavonásig érvényes!

Mára már talán közismert a lakosság körében, hogy a helyes táplálkozásnak hatása van az egészségünkre. Arról is egyre többen tudnak, hogy mit javasolt fogyasztani, és mi az, amit kerülniük szükséges ahhoz, hogy megőrizzék egészségüket.
Jelen kiadvány egy olyan receptes könyv, amely elsősorban a táplálékallergiák, táplálékintoleranciák esetén biztosítandó diétás étkeztetést nyújtó közétkeztetőknek kíván segítségére lenni - a közétkeztetési rendeletben előírtaknak megfelelően - változatos, zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonákban gazdag, allergénmentes ételek készítéséhez.
A közétkeztetési rendelet definíciója szerint a diétás étrend "olyan ételekből összeállított étrend, amely különleges összetételére vagy az előállítása során alkalmazott egyedi eljárásra tekintettel olyan fogyasztók speciális táplálkozási igényeit elégíti ki, akik számára sajátos egészségi állapotuk bizonyos anyagok ellenőrzött mértékben történő fogyasztását teszi indokolttá".
A 14 allergéntől mentes receptes könyvben a dietetikus szerzőpáros korcsoportonként kidolgozott receptekből állított össze egy válogatást, mely által a könyv - mindenkinek, aki táplálékallergiával, táplálékintoleranciával él - jól használható.
A receptek ugyanakkor az otthoni étkezésekhez is mintát adnak. Segítséget nyújtanak mindazoknak, akik a kötelezően jelölendő tizennégy allergén által okozott betegség valamelyikében szenvednek, vagy laktózintoleranciás vagy diétára szoruló gyermeket nevelnek, és változatos, egészséges táplálkozásra törekszenek, ill. kipróbálnának korábban talán nem használt alapanyagokat is.

A szerzők által kidolgozott receptek az alábbi leggyakoribb ételallergiákban és ételintoleranciákban egyaránt alkalmazhatók:
- Tehéntejfehérje-allergia
- Laktózintolerancia
- Tojásallergia
- Gluténérzékenység

A könyvet a közétkeztetőknek, az ételallergiában és/vagy ételintoleranciában szenvedőknek ajánljuk mindennapjaik megkönnyítésére.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155166778
  Kiadó
  SpringMed Kiadó
  Kiadás éve
  2019
  Oldalszám
  176
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  300 g/db