Áruházunk 2021. július 13-tól augusztus 13-ig nyári szünet miatt zárva tart, rendelést nem fogadunk. A már leadott rendelések feldolgozása és kiszállítása folyamatos.
Átvételi pontunk július 30-ig nyitva tart, a személyes átvétellel rendelt könyvek sms értesítés után a szokásos időben, hétköznap 9 és 18 óra között átvehetők.
Július 31. és augusztus 15. között átvételi pontunk is zárva lesz.
Áruházunk augusztus 13-án fogad ismét rendeléseket.
Új Könyvek Ügyfélszolgálat
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
.

A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Átívelő hidak

Szerző H. Dobos Mária
Átívelő hidak

Átívelő hidak

Szerző H. Dobos Mária
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2015
ISBN:
9786155026546
Kiadó:
Muravidék Baráti Kör Egyesület
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
183
Tömeg
500 g/db

Az esztergomi művelődési és irodalmi élet egyik ismert és köztiszteletnek örvendő alakja Horváth Gáborné Dobos Mária. Rövidebb-hosszabb írásaiból összeállított kötetét öt részre tagolta. Az elsőben (Túlparti könyvespolc) a felvidéki magyar irodalommal és kultúrával kapcsolatos írásai – recenziók és íróportrék – kaptak helyet. A második rész (Kis könyvestéka) rövidke könyvismertetéseket, valójában annotációkat tartalmaz. Mindössze gondolatfutamok ezek Balassi Bálint költészetéről, Dosztojevszkij Bűn és bűnhődéséről, Wass Albert ismert regényéről, A funtineli boszorkányról stb. E részbe kerültek még könyveket, folyóiratcikkeket kommentáló, azokra reflektáló írásai, amelyek a legkülönbözőbb történelmi, művelődéstörténeti kérdéseket érintenek, mint például a történelmi események az asszonyok szemével nézve, a Szent György Lovagrend erdélyi története, Zichy Mihály emlékezete vagy Váci Mihály prózája. A harmadik rész (Az élet mosolyai) az irodalom és a gasztronómia ötvözéséből keletkeztek. Az irodalmi élmények és a személyes emlékek, a novellisztikus történetek rendszerint a konyhaművészet valamely érdekes jelenségét, produktumát jelenítik meg. E részben a magyar és a nemzetközi konyha megannyi finomsága "kerül terítékre", az orosz borjúfasírttól a halételeken át a görög mazsolaborig vagy éppen a magyar konyha ázsiai hagyományaiig. A negyedik fejezet (Mesevilág felnőtteknek) a mai gyermekirodalom kiadványaival, a gyermekirodalom pedagógiai főiskolai oktatásával, annak módszertanával kapcsolatos tanulmányokat vonultat föl. A kötetet záró Függelékben a saját munkásságára vonatkozó értékeléseket, méltatásokat, leveleket közöl. A kötet alcímében – H. Dobos Mária újabb élet-novellái – talán félrevezető lehet a műfaj megjelölése, ugyanis a vegyes tartalmú írások között szépirodalmi műfajúak nincsenek, viszont esszék, recenziók, tanulmányok, kommentárok, jegyzetek annál inkább. A nagyon vegyes tartalmú kötet gondosabb, egységes szempontú, határozottabb tematikájú válogatást érdemelt volna. 

40%
2 000 Ft
1 200 Ft
Kezdete: 2021.06.11   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-3 munkanap

Adatok

Szerző:
H. Dobos Mária
Várható szállítási idő:
2-3 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK