Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHans Peter Dürr: Szeretet - a Kozmosz ősforrása

-25%
Hans Peter Dürr: Szeretet - a Kozmosz ősforrása
Fő kategória >Társadalom- és humántudomány >Filozófia
3 200 Ft
Akció: 2 400 Ft2400
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Ez a kötet egy párbeszédet tartalmaz Hans Peter Dürr kvantumfizikus és Raimon Panikkar vallásfilozófus között. A párbeszéd 2003-ban zajlott le mint egy különleges, egyhetes kaland. Két jelentős tudós alapos, elmélyült tudással és nagy óvatossággal próbált megfogalmazni a 21. század kezdetén egy értelmező mintát, amely kölcsönös megértést tenne lehetővé a természettudomány és a vallás között.
A természettudományos forradalom elején, amikor kezdték jobban megismerni a mechanikus erőket, az égitesteket és a Földet mint a nap körül keringő (és nem fordítva) bolygót, sok fizikus szakított a kozmoszról addig érvényben lévő hagyományos keresztény világképpel.
Az univerzum középpontjában lévő centrális pont, tehát egy Teremtő, a vallás részéről kívánatosnak és posztulálhatónak, eleve feltehetőnek minősült, de tudományosan nem volt bizonyítható. S noha a Föld és az emberiség metafizikus sarkpontját képezhette egy Teremtő Istennek, ez a státus nem igazolható az olyan tudományos világszemléletre hivatkozva, amelyik mind a Földet, mind a Napot csupán egy határtalan, semleges ürességben mozgó égitestnek tekinti a szántalan többi között.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789637516136
  Kiadó
  Kairosz Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  248
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés