Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHendi Péter: Alteregó

-25%
Hendi Péter: Alteregó
1 990 Ft
Akció: 1 490 Ft1490
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

"Már a cím maga is izgalmas kihívás. Alter: másik, a másik - egó: az én, énem... Tudósítás "egy tárgy megtisztításáról", ami szinte egyidős a magyar próza létrejöttével. Tények, ön-reflexiók, reflexiók az egókínálat kilábalásra. Akár Henrich Böll Billiard an halbzehn regényére vázol szénnel és krétával egy alter-imágót, akár egy valaha volt profán és magasztos kultikus helyet, a Mészöly-tanszéket idézi, azaz fixálja az előhívott forte papíron - képet vés gyémánt heggyel és acél tollal az emlékezetbe." (Mók Mihály, Kafé Főnix)

" 'Írni érdemes' - jelenti ki némi számvetés után a szerző egyik alteregója, és ezeket a rövid írásokat lapozgatva, melyek Budapest, Göteborg és Genf különböző helyszíneire kalauzolnak el bennünket, megállapíthatjuk, hogy olvasni is érdemes, mert a történetek olvasása közben mi magunk is könnyebben számot vethetünk a kötetben körüljárt kérdéseknek: kik vagyunk, hová tartozunk, és főként, hogyan is kellene élni." (Papp Csaba, Irodalmi Jelen)

"Hendi Péter ezúttal is kalandtúrára invitálja olvasóit. Nem hajmeresztő lélegzetelállításra - bár ki tudja?! Talán nem is invitál, csak társulni lehet hozzá... Tárcáit gyakran az idő távolába helyezi, Európa térképére szurkálja fel szarkasztikuma gombostűivel, mindezzel valójában azt bizonyítja (dehogy bizonyítja, egyszerűen elhiteti, ránk beszéli!), hogy értelmes emberi gondolkodásmóddal a világ több pontján lehet esélyünk a kellemes túlélésre." (Lukáts János, Kortárs)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634140429
  Kiadó
  L'Harmattan Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  166
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés