Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHerbert Krosney: Az elveszett evangélium - Iskarióti Júdás története új megvilágításban

-21%
Herbert Krosney: Az elveszett evangélium - Iskarióti Júdás története új megvilágításban
3 750 Ft
Akció: 2 963 Ft2963
Virtuális számla jóváírás: 38 Ft

Jézus azt mondta Júdásnak:" Te azonban mindegyiküknél nagyobb leszel. Te fogod ugyanis feláldozni az embert, aki magában hord engem." (Júdás evangéliuma)
"A kódex - a zsidó-keresztény régészet egyik egyik legnagyobb felfedezése - nem került egyenest a múzeumba, de még csak egy gazdag műgyűjtő könyvtárába se. Rejtekhelyéről való elszállítása, csupán különösen kalandos hányattatásainak kezdetét jelentette.
A következő huszonöt évben a Júdás-evangéliumot áruként adták-vették három földrészen át, miközben tartalmára csak szórványosan, hosszú szünetekkel irányult figyelem, magát a papiruszt pedig távolról sem ideális körülmények között tárolták.
A felbecsülhetetlen értékű dokumentum állapota napról napra romlott, mígnem egy része papiruszrostok töredékeire esett szét." (Részlet a könyvből)
A különálló tényeket kiváló érzékkel összefüggő képbe rendezve egy sor olyan részlettre derített fényt, amelyeket kutatómunkája nélkül mindörökre homály fedne. Könyve lényegesen több információval szolgál a Júdás-evangélium felfedezéséről, sorsáról, valamint kiadásának körülményeiről, mint amennyit a modern kor bármely más régészeti felfedezéséről tudunk. (Bart D.Ehram)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639547674
  Kiadó
  Geographia Kiadó
  Kiadás éve
  2006
  Oldalszám
  320
  Kötésmód
  cérnafűzött kötött, védőborítóval
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés