Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv RészletekHolló Szilvia Andrea - Zsigmond Gábor: A fatestű bárkától a tengerjáró óriásig - Hajóépítés Budapesten

-21%
Holló Szilvia Andrea - Zsigmond Gábor: A fatestű bárkától a tengerjáró óriásig - Hajóépítés Budapesten
2 900 Ft
Akció: 2 291 Ft2291
Kezdete: 2016.07.30   A készlet erejéig!

"Egykor a vadregényes, szabályozatlan mederben futó Duna vizét vitorlával és evezővel hajtott hajók járták, sodrásiránnyal szemben pedig állati, vagy emberi erővel vontattak. A reformkor idején gróf Széchenyi Istvánnak köszönhetően indult meg a gépi hajózás.
Ma már nehéz elhinni, de valaha ezrek éltek és dolgoztak a "székesfőváros" hajógyáraiban. Hajógyári munkásnak, különösen szakmunkásnak lenni komoly előrelépést jelentett a vidékről - a jobb élet reményében - a fővárosba érkező emberek számára. S a gyárak nem csak munkalehetőséget adtak, kulturális életük is pezsgő volt, saját könyvtárak, dalárdák, színházi előadások, sportesemények nyújtottak tartalmas szórakozási lehetőségeket az alkalmazottaknak.
Az 1945 utáni években először jóvátételként, majd később már a tervgazdálkodás részeként tömegével készültek a Szovjetunió, illetve a szocialista tábor többi országa számára a folyami, illetve tengeri személyszállító és teherhajók. A "vörös birodalom" összeomlásakor azonban a magyar hajóépítés nem tudott megbirkózni a gazdasági átalakulás teremtette új helyzettel.
A bőségesen illusztrált munka a tudományos ismeretterjesztés szép példája, amely méltán tarthat igényt a szakma, s - könnyen érthető, olvasmányos nyelvezetének köszön." (a Kiadó)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633490563
  Kiadó
  Holnap Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  252
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
  Virtuális számla jóváírás
  29 Ft
Webáruház készítés