Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJankó Olga: Hollófészek - Hogyan lett király Hunyadi Mátyás

-25%
Jankó Olga: Hollófészek - Hogyan lett király Hunyadi Mátyás
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft1800
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Az Erdélybe betörő török csapatok vezére, Mezid bég kiadta a parancsot: az ütközetben meg kell ölni Hunyadi Jánost. A hír eljutott a magyarokig, és egy székely vitéz, Kemény Simon felajánlotta, hogy páncélt cserél Hunyadival. Az ütközetben a törökök már a diadalt ünnepelték, mert úgy hitték, hogy a rettegett magyar fővezér elesett, de akkor megjelent Hunyadi a csapata élén, és kiverte az ellenséget Erdélyből.
Kemény Simon után két kis árva maradt: Anti és Orsi. Amikor a törökök megtámadják a falujukat, elvesztik az édesanyjukat is, és Hunyadi örökbe fogadja őket.
Attól kezdve az árvák Vajdahunyadon élnek, életük összefonódik a Hunyadi család és a gyermek Mátyás sorsával. Együtt nőnek fel, kalandok sorát élik át Budán és Nándorfehérváron. Megelevenednek a korabeli csaták, a huszita seregek története, a nagyurak ármánykodásai, ugyanakkor a felcseperedő fiatalok szerelmének is tanúi lehetünk. A két fiatal sorsát mindaddig végigkísérhetjük, amíg sikerül elérni, hogy a gyerekkori pajtásukat, Hunyadi Mátyást királlyá koronázzák.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155056451
  Kiadó
  Aposztróf Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  192
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  300 g/db
Webáruház készítés