Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHover Zsolt: A kalotaszegi Madárleány - Legendás kalandregény

-25%
Hover Zsolt: A kalotaszegi Madárleány - Legendás kalandregény
Fő kategória >Regény >Kaland
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft2243
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A kalotaszegi Magyargyerőmonostor középkori templomának napórája különös játékot űz a templomkertben megpihenő Katinkával: visszarepíti az időben és belecsöppen a templomépítés és a tatárjárás időszakába. Megelevenednek előtte a valós történelmi események és Kalotaszeg megannyi legendája is. Hősies harcok, szövődő és beteljesületlen szerelmek, építő és romboló szerzetesek - körülvéve a népi hiedelmekben megőrződött erdei lényekkel, sárkányokkal és boszorkányokkal. És mindez annak keretéül szolgál, hogy megtudhassuk, hogyan lesz a hírneves kalotaszegi nemesi család lányából a gyerőmonostori templom falában megőrződött különös dombormű kígyókat szoptató, madártestű nőalakja, a Madárleány.

Az erdélyi Kalotaszegen található Magyargyerőmonostor református lelkésze egyúttal e ma is nagyrészt magyarok által lakott táj, Kalotaszeg regényét alkotta meg. Főszereplője természetesen Magyargyerőmonostor, de nagyon hangsúlyosan jelenik meg a szintén pompás középkori templomát máig őrző "szomszédvár", Magyarvalkó is. Feltűnik Bánffyhunyad és heti vására, Gyerővásárhely, Váralmás és Almás vára, Gyalu várkastélya, a Magyarkiskapus mellett található piramishegyek, a kőfaragóiról ma is nevezetes Magyarvista kőbányája és persze minden magyar szeretett városa, a kincses Kolozsvár is.

Ajándék e regény tehát Kalotaszeg minden magyarjának, de azoknak is, akik ismerik és szeretik Erdély és azon belül Kalotaszeg világát és végül azoknak is, akik e világot még nem ismerik, mert e legendás kalandregény megszeretteti velük.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155037269
  Kiadó
  Romanika Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  144
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  400 g/db
Webáruház készítés