Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHunyady József: A viharmadár - Mozaikok Petőfi Sándor életéből - Magyar históriák Hunyady József tollából (T)

-50%
Hunyady József: A viharmadár - Mozaikok Petőfi Sándor életéből - Magyar históriák Hunyady József tollából (T)
2 999 Ft
Akció: 1 499 Ft1499
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

A Magyar históriák-család legújabb tagja az irodalomtörténet egyik leghírhedtebb és legnagyobb hatású alakja előtt tiszteleg. A poéta előtt, kinek neve egybeforrt a költészettel, akiről úgy tartják, lelke mély és háborgó, mint a tenger, titokzatos és féktelen, akár a legdühösebb vihar, mely hullámait borzolja, és szabad, mint a madár, ami fölötte csapdos szárnyaival.

Hunyady József könyve Petőfi Sándor előtt tiszteleg. Felfedi féltve őrzött titkait, a matuzsálemi élet legérdekesebb mozzanatait: diákévei és vándorlásai viszontagságát, a katonaság emberpróbáló időszakát, szerelmei kálváriáját és házassága történetét, valamint az 1848/49-es forradalmat. A viharmadár esendő, álmokkal és vágyakkal teli, hús-vér embert mutat be, akinek rengeteget kell küzdenie a sikerért, de megannyi nehézség árán is eléri célját. Egyszerű fiúból ismert költővé és forradalmárrá cseperedik, a márciusi ifjak vezéralakja lesz. Végzete azonban tragédiája is: a szabadság tüze elemészti...

Petőfi nemzeti hősünk, a magyar örökség egyik legbecsesebb kincse. Nagyszerűsége másfél évszázad távlatából is elvakítja az olvasót. Életrajza méltó példa mindnyájunk számára, kicsiknek-nagyoknak egyaránt izgalmas olvasmány.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155054921
  Kiadó
  Studium Plusz Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  288
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  350 g/db
Webáruház készítés