Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHunyady József: Hollós vitéz - Magyar históriák

-25%
Hunyady József: Hollós vitéz - Magyar históriák
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft2999
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Fél évezred feledtető homálya takarja előlünk legendás hírű alakját. Ellenségei között Hadak Villáma, Egyetlen Félelemünk, Föld Rettenete volt a neve. Katonái, akik száz csatában elkísérték, János apánknak hívták. A törököktől sanyargatott déli népek ajkán mondák keringtek hőstetteiről. Őrá emlékeztet az egész világon zengő déli harangszó.
Neki, Hunyadi Jánosnak, minden idők egyik legnagyobb magyar hadvezérének kíván emléket állítani ez a könyv is. Írója a katona Hunyadi János alakját keltette életre, aki egész életét arra áldozta, hogy elhárítsa a Magyarországot fenyegető török hódítás veszedelmét.
A Hollós vitéz színes, mozgalmas képet fest a XV. századi Magyarország életéről. Hatalmas forgatagban örvénylenek lapjain az életre-halálra menő nagy csaták, kudarcok, diadalok. Szereplői a kor emberei: feudális főurak, főpapok, köznemesek, szegény jobbágynépek. Közülük nem egyet - Cillei Ulrik, Cezarini, Kapisztrán stb. - már név szerint ismer az olvasó. Ott láthatjuk mellettük a névtelenek sokezres tömegét, akikről nem beszéltek ugyan a krónikák, mégis ők lendítették előre a század történelmét. Róluk, a névtelenekről is szól ez a könyv, amelynek robbanásig feszült légköre, izgalmas meseszövése, színes nyelvezete, a benne ábrázolt szép, tiszta szerelem megrázó története bizonyára elnyeri az Olvasó tetszését.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155054761
  Kiadó
  Studium Plusz Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  528
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés