Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv RészletekHuszár Tibor: Kádár - A hatalom évei 1956-1989 - 2. javított, bővített kiadás

-21%
Huszár Tibor: Kádár - A hatalom évei 1956-1989 - 2. javított, bővített kiadás
3 500 Ft
Akció: 2 765 Ft2765
Kezdete: 2016.10.25   A készlet erejéig!

Huszár Tibor akadémikus Kádár-életrajza -amely a politikusnak az 1956-os forradalom leverése utáni hatalomra kerülésétől haláláig terjedő időszakot öleli fel- a nagyközönség számára készült, színes stílusban megírt, ugyanakkor átfogó, tudományos igényű biográfia. Kádár János személye és politikája modern történelmünk központi és legvitatottabb kérdései közé tartozik.
E kötet "prelúdiuma" röviden vázolja az első szakasz főbb állomásait a születéstől a gyerek- és a fiatalkoron át Kádár politikussá éréséig, a Rajk-perben tanúsított magatartásáig, majd bebörtönzéséig és az 1956-os forradalomban játszott szerepéig. Ezután tér rá a szerző a kötet voltaképpeni tárgyára, a hatalomra kerülő Kádár pályájának elemzésére. Kérdések sora vár itt megválaszolásra. Mi volt a szerepe Kádárnak Nagy Imre kivégzésében és a megtorlásokban? A "hideg majálisokat" követően a sajátos magyar utat, a megbékélést kereste, vagy csak taktikusabb volt kelet-európai társainál? Voltak-e barátai, milyen volt magánélete? S mi magyarázza késői elmagányosodását, a drámai végjátékot? Betegsége? A rendszer összeomlása?

E kérdésekre keresi a választ a szerző, aki kortársa és kutatója a kornak. A kötet egyben összegzi és új kutatási eredményekkel egészíti ki Huszár Tibor e tárgyban korábban megjelent publikációit. A szöveget értékes fényképfelvételek teszik emlékezetessé.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789631360837
  Kiadó
  Corvina Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  360
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  690 g/db
  Virtuális számla jóváírás
  35 Ft
Webáruház készítés