Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekIgnácz Károly - Egry Gábor - Konok Péter - Sipos Balázs: Kérdések és válaszok a Horthy-korról

-25%
Ignácz Károly - Egry Gábor - Konok Péter - Sipos Balázs: Kérdések és válaszok a Horthy-korról
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft1800
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Létezett-e olyan, hogy Horthy-rendszer? Kollaboráns vagy németellenes ellenáló volt-e Horthy Miklós? Mi a zsidó? Rémületet keltett-e az erdélyi és a felvidéki szellem? Milyen feminizmus volt a keresztény-konzervatív világban? Miért nem lett olajsejkség Zalából? Hány millió koldus országa volt Magyarország? Bűnös város votl-e Budapest? Amerikanizálódott-e a kultúra? Hová lett a budai világítótorony? Ki volt az igazi Trebitsch? - és így tovább. E kötetben egymás után sorakoznak a legkülönfélébb kérdésekre adott válaszok egy korszakról, amelyről az utóbbi években nemcsak a történészek vitáznak, hanem közéleti diskurzusokban is folyamatosan jelen van.
Ezt a könyvet sokféleképpen lehet olvasni. Akár hagyományosan, az elejétől a végéig, akár tematikus kérdéscsoportonként: a politika, gazdaság, társadalom, kultúra, mindennapi élet és további egységek szerint, vagy akár tetszőleges kérdéstől elindulva a kereszthivatkozásokat követve, mindig új és újabb kérdésekhez és válaszokhoz jutva. Vagy csak az éppen minket érdeklő kérdést elolvasva, bárhol és bármikor, amikor épp egy kérdés-válasznyi időnk van.
De olvashatjuk többféleképpen egyéni beállítódásunk szerint is: saját vagy családi sérelmeink, jó és rossz tapasztalataink, a büszkeség - ki mindenkit és mi mindent adtunk a világnak -, vagy természetes előítéleteink mentén. És mert minden könyvben kérdéseinkre keressük a választ, ez a kötet megkísérli, hogy néhány sokak fejében ott bujkáló kérdést szakszerűen és röviden megválaszoljon a sokféle igazság mögött rejlő történeti valóságot kutatva.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633383889
  Kiadó
  Napvilág Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  188
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés