Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv Részletek


J. R. R. Tolkien: A Szilmarilok

-21%
J. R. R. Tolkien: A Szilmarilok
3 490 Ft
Akció: 2 757 Ft2757
Kezdete: 2016.07.30   A készlet erejéig!

Középfölde ősi mítoszaiba és legendáiba mélyedhetnek bele A Gyűrűk Ura és A hobbit rajongói ebben a kötetben, mely visszavarázsol bennünket az első- és másodkorba: megismerjük azokat az eseményeket, melyekre a nagy művekben annyiszor utalnak.
Az "Ainulindale" és a "Valaquenta" a tolkieni rege őskoráról, a világ teremtéséről és az istenekről szól. A "Quenta Silmarillion" az első Sötét Úr történetét meséli el a Föld teremtésétől kezdve, s közben megismerjük a szilmarilok sorsát is. A három szilmaril Feanor, a tünde kovács keze munkája, bennük ragyog Valinornak, az istenek hazájának fénye. A szilmarilok birtoklásáért csatázik a Sötét Úr a tündékkel, és harcolnak a tündék egymás között is. Beren és Lúthien regéjéből kiderül, hogyan sikerül a szerelem hatalma által visszaszerezni egyet az ékkövek közül. Végül, az utolsó csata után, melyet az istenek oldalán vív ember és tünde a sötétség erői ellen, mindhárom szilmaril a helyére kerül: egyből csillag lesz az űrben, egy a tengerbe hull, egy pedig a tűzbe.
Az „Akallabeth” története már a másodkorban játszódik, amikor Númenor szigete és királysága felvirágzott, majd elbukott.# Majd jön a harmadkori történet a Hatalom Gyűrűjéér... A szilmarilok kötetét J. R. R. Tolkien fia, Christopher állította össze édesapja hátrahagyott írásaiból, minden rajongó őszinte örömére.
Ez a kiadás gondos ellenőrzésen esett át, és kibővítettük a rendkívül informatív Névmutató-val is.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634052241
  Kiadó
  Európa Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  540
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
  Virtuális számla jóváírás
  35 Ft
Webáruház készítés