Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJ. R. Moehringer: SUTTON

-21%
J. R. Moehringer: SUTTON
2 999 Ft
Akció: 2 370 Ft2370
Kezdete: 2017.09.02   Visszavonásig érvényes!

Willie Sutton Brooklyn mocskos, ír nyomornegyedében született, a huszadik százas első évében. Mire nagykorú lett, a bankok teljesen elvadultak. Ha éppen nem csődöt jelentettek, ami miatt számtalan amerikai vesztette el munkáját és vált otthontalanná, akkor állami gyorssegélyekért folyamodtak. A tőzsdekrachok, válságok és az elszabadult munkanélküliség ördögi köréből Sutton csupán egyetlen kiutat látott, egyetlen lehetőséget arra, hogy elnyerje álmai hölgyét.
Sutton három évtized alatt olyannyira tökélyre vitte a bankrablást, akkora mestere lett a szökéseknek, hogy a FBI a legkeresettebb bűnözők listájának élére helyezte.
A nyilvánosság azonban Suttonnak szurkolt. Hiszen soha egyetlen lövést sem adott le, áldozatai pedig kizárólag a vérszívó bankok voltak. Amikor 1952-ben végleg elfogták, tömegek vették körül a börtönt, és a nevét kántálták.
Bármennyi bűntettet követett el, akárhányszor esett rabságba, első szerelme (és első cinkostársa) sohasem járt távol gondolataitól. Amikor pedig végleg kiszabadult, azonnal elindult megkeresni őt.

A Sutton szívbemarkoló, vicces, tempós, telis-tele tényekkel: gazdasági válságok történetét meséli el, és ezáltal kísértetiesen modernnek tűnik - miközben a háttérben egy elátkozott, örök szerelem története bontakozik ki.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633731697
  Kiadó
  Könyvmolyképző Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  496
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés