Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv RészletekJacques Attali: Ki kormányozza holnap a világot?

-21%
Jacques Attali: Ki kormányozza holnap a világot?
3 400 Ft
Akció: 2 686 Ft2686
Kezdete: 2016.10.23   A készlet erejéig!

Kaotikus a világ? Vagy éppenséggel ijesztően egyszerű? Megfoghatatlan erők irányítják, követhetetlen sebességgel változik, vagy nagyon is világos, hol vannak a bajok? Szolgál-e valamire a temérdek tapasztalat és történelmi tanulság, ma, amikor minden tudás és információ elérhető, amikor gyakorlatilag nincs technikai gátja a kommunikációnak? Dönthetünk-e a saját sorsunk és gyermekeink-unokáink sorsa felől, vagy irányíthatatlanná váltak az életünket meghatározó erők?

Ilyen és hasonló átfogó kérdésekben próbál rendet teremteni Jacques Attali, a páratlanul sokoldalú polihisztor, akit, mint a kelet-európai országok magángazdaságának segítésére alapított Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) alapítóját és első elnökét ismerhettünk meg. Az író, professzor, közgazdász és elnöki tanácsadó segélyakciókat szervez, küzd a nukleáris fegyverek ellen, nonprofit szervezetével nyolcvan országban támogatja a mikrofinanszírozást, szorgalmazza az európai felsőoktatás egységesítését, és számos más globális témában tesz javaslatokat ötven könyvében és egyéb publikációiban.

Könyve páratlan rálátást kínál a történelmi nagybirodalmak működésére, és világos, megszívlelendő tanulságokat von le arra nézve, miként lehetne kikerülni az emberiség jövőjét - közeljövőjét! - fenyegető veszélyeket azzal a páratlan mennyiségű tudással, emberi és technikai lehetőséggel, amelyet mindeddig felhalmoztunk.

A múlt, a jelen és a jövő élvezetes és tanulságos történelemkönyve.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630793834
  Kiadó
  Európa Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  460
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
  Virtuális számla jóváírás
  34 Ft
Webáruház készítés