Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJames B. Donovan: Idegenek egy hídon - Abel ezredes rejtélye

-25%
James B. Donovan: Idegenek egy hídon - Abel ezredes rejtélye
Fő kategória >Regény >Dokumentumregény
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft2993
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A Kémek hídja főszereplőjének igaz története.

1962. február 10-én egy berlini hídon találkozott Rudolf Ivanovics Abel és Francis Gary Powers. A Glienicke-hídon, a "kémek hídján" egyikük sem volt egyedül. Abel ezredessel az amerikai katonákon kívül James Donovan, hivatalból kirendelt védője sétált, Gary Powersszel pedig a szovjetek.
Abel ezredes a leghíresebb szovjet kém volt, aki valaha Amerikában lebukott.
Történetét senki sem mesélhetné el hitelesebben, mint egykori védője, a nürnbergi per ügyészhelyettese. James Donovant az ügyvédi kamara kérte föl, és ő azért vállalta a védelmet, mert igazi amerikai hazafiként úgy gondolta, a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak. Lehet, hogy a Szovjetunióban nem így bánnának egy amerikaival, de a szabadság földjén még egy kém sem lehet hátrányban a bíróság előtt.
Elfogulatlan beszámoló az első találkozástól a berlini hídig, eddig ismeretlen fényképekkel és Abel cellájában született rajzokkal - mintha egy thrillert olvasnánk.

Mark Rylance, aki Steven Spielberg Kémek hídja című filmjében Abel ezredest alakította, 2016-ban a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját kapta.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634053552
  Kiadó
  Európa Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  504
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  620 g/db
Webáruház készítés