Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJankovics Éva: Stroke - Egy család regénye

-21%
Jankovics Éva: Stroke - Egy család regénye
3 490 Ft
Akció: 2 757 Ft2757
Virtuális számla jóváírás: 35 Ft

A nyugalmazott kisvárosi építészmérnök, Tornyai István 72 éves, jó egészségnek örvendő özvegyember, s éppen házasodni készül. Ám hirtelen agyvérzést kap, és egy kórházi ágyon találja magát, bénán és magatehetetlenül. Lassan felgyógyul és elhagyja a kórházat, hogy Anna lányáékhoz költözzön. A gyermekei vendégszeretetének kiszolgáltatott, unokáit "megszelídíteni" próbáló, lábadozó nagyapa meglepően jól alkalmazkodik új élethelyzetéhez, és sokszor kíméletlen éleslátással dolgozza fel az őt körülvevő szűk világ mindennapi eseményeit.
Hamarosan kiderül azonban, hogy Ármin, a legszeretettebb unokája drogozik, sőt nemcsak fogyasztja, de árulja is a kábítószert. A gyermekükön segíteni próbáló szülők lassan belerokkannak a csapásba. Ráadásul úgy tűnik, egyedül csak a beteg nagypapának nyílik meg a kamasz fiú.
Amikor aztán Ármint előzetes letartóztatásba helyezik, a minden élethelyzetében érzékeny, jó megfigyelő és még mindig önálló nagypapa -gyermekei ellenkezését félresöpörve- megteszi azt, amire a család nem képes: nagyvonalú és hősies gesztussal unokája megmentésére siet.
De miképp tudja a kamasz fiú meghálálni a nagypapa önfeláldozását, és vajon az idős ember nélkül hogyan tudja folytatni a család? Lesz-e még számukra lehetőség és idő újra megtalálni helyüket a családban és a világban?

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632931241
  Kiadó
  Athenaeum 2000 Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  368
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés