Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJesper Juul: A működő család - A nevelés új útjai

-25%
Jesper Juul: A működő család - A nevelés új útjai
2 490 Ft
Akció: 1 868 Ft1868
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Minden család számára a leglényegesebb kérdés: hogyan alakítsuk át szeretetteljes érzéseinket szeretetteljes viselkedéssé? Az ugyanis, hogy szeretjük egymást, még távolról sem jelenti, hogy jól ki is jövünk egymással. Jesper Juul dán családterapeuta e könyvével abban kíván segíteni, hogy a fenti kérdésre megtaláljuk saját, legegyénibb válaszainkat.
Kiindulópontja igen egyszerű: az egyértelmű szülői viselkedés élhető és kezelhető családi viszonyokat teremt. Bár nincs tökéletes szülő, ahogyan tökéletes gyerek sincs, ha szülőként világossá tesszük korlátainkat és motivációinkat, gyerekeink öntudatos felnőttekké válhatnak. Juul úgy véli, hogy a legfontosabb az egyenlő méltóság elvének tiszteletben tartása: mindenkinek óvnia kell gyereke, társa és a saját méltóságát.
Az általa elemzett kérdések - dac, kötelesség, határok, agresszió, táplálkozási rendellenességek - olyan problémák, amelyek elől a szülők ki sem tudnának térni. Szemléletének birtokában azonban felmentést adhatnak maguknak számos teljesen értelmetlen és idejétmúlt, gyerekneveléssel kapcsolatos felfogás érvényesítése alól.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633552346
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  228
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  230 g/db
Webáruház készítés