Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJohan Huizinga: Hogyan határozza meg a történelem a jelent? Válogatott írások (1915-1943)

-25%
Johan Huizinga: Hogyan határozza meg a történelem a jelent? Válogatott írások (1915-1943)
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft2100
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Hogyan határozza meg a történelem a jelent? - ezt a beszédét Huizinga nem mondhatta el, mert a felkérést követően megkezdődtek a megszálló hatóságok retorziói, melyek végeredményeképpen aztán be is záratták a leideni egyetemet, nem tűrve a professzorok tiltakozását. A cikk csak a háború után jelent meg. Beszédes tény.
És a kérdésre adott válasz: "Ahogy az emberiség járja, csak járja útját a századok során, és finomodik a történettudomány, úgy lesz mind gazdagabb és sokszínűbb az emberiség emlékezete, a történelem, amellyel, akarja vagy sem, számolnia kell... Mindez azzal jár, hogy ezt a mi mostani jelenünket, történeti érzéke hiába mégoly fejlett, kevésbé határozza meg a történelem, mint amennyire a korábbi szegényesebb és egyoldalúbb időszakokat meghatározta."

A kötet nyolc írásában - melyet a fordító, Balogh Tamás válogatott - szemlélhetjük azt a kifinomult gondolkodásmódot, ahogy a nagy hatású holland szellemtörténész Huizinga kezeli a történelem és a történészi szerep megítélését, változását és hatását.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632798356
  Kiadó
  Typotex Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  248
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés