Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJohn Gribbin: 13,8 - A Világegyetem valódi kora és a mindenség elmélete nyomában

-21%
John Gribbin: 13,8 - A Világegyetem valódi kora és a mindenség elmélete nyomában
3 990 Ft
Akció: 3 152 Ft3152
Virtuális számla jóváírás: 40 Ft

A huszadik század két nagy fizikai elmélettel ajándékozott meg bennünket: az általános relativitáselmélettel, amelyik a nagy léptékű dolgok viselkedését írja le, beleértve az egész Világegyetemet; és a kvantumelmélettel, amelyik a nagyon kis objektumok viselkedésével, a szubatomi világ működésével foglalkozik. A Világegyetem azonban ellenszegül minden próbálkozásunknak, hogy ezt a két nagy elméletet egyetlen formulává egyesítsük, ami egyesekben kételyeket ébresztett, vajon helyesen értjük-e az egész fizikát.
A tudományos ismeretterjesztés nagymestere, John Gribbin most annak a kutatásnak a drámai történetét meséli el, amelynek eredményeképpen nemcsak a Világegyetem 13,8 milliárd éves korát ismertük meg, hanem az ennél alig fiatalabb csillagokét is. Ez a felfedezés - Gribbin érvelése szerint - az emberiség egyik legnagyobb szellemi vívmánya, ami azt bizonyítja, hogy a fizikusok jó nyomon járnak, amikor a ,,Mindenség elméletét" keresik.
Ez a könyv bámulatba ejtő képet rajzol a fizikának és a modern kozmológiának erről az élenjáró területéről, miközben elmondja azt a lenyűgöző történetet, ahogyan a modern természettudomány eljutott idáig - és megmutatja, ahová még eljuthat.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632520933
  Kiadó
  Akkord Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  270
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés