Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJohn Keegan: Hat hadsereg Normandiában - A D-naptól Párizs felszabadításáig

-21%
John Keegan: Hat hadsereg Normandiában - A D-naptól Párizs felszabadításáig
4 300 Ft
Akció: 3 397 Ft
Kezdete: 2018.11.23   Visszavonásig érvényes!

A Had Hadsereg Normandiában a világhírű hadtörténész, John Keegan egyik alapműve. A második világháború egyik legdrámaibb és sorsdöntő eseményét, a szövetségesek normandiai partraszállását és az azt követő eseményeket meséli el sodró, olvasmányos formában. A címben ígért hat hadsereg igazából hét. Külön fejezetet kap az amerikai, a kanadai, a skót (!), az angol (!), a német, a lengyel és a szabad francia. A magyar olvasónak revelációt jelenthet, ahogyan az angol-brit Keegan megmutatja a hazája szárazföldi haderőnemét alkotó részek markáns nemzeti jellegzetességeit, amelyek a fegyvernemválasztást és a harcmodort is erősen befolyásolták (és befolyásolják mind a mai napig).
Keegan tanári pályafutása első évtizedeiben a brit katonai akadémián, Sandhurstben együtt oktatott a háborút megnyerő tisztek javával. Ez a közvetlen érintkezés egyedülálló lehetőségeket biztosított számára, hogy megértse a második világháborús hadviselés alapkérdéseit. A könyv több izgalmas témát is vizsgál: többek között, hogy milyen hadsereget állít ki egy-egy társadalom, é saz a fegyveres erő mennyire képezi le az illető társadalmat; és ezzel összefüggésben pedig mi tette "a modern idők szakmailag leghatékonyabb" hadseregévé a németet, amelyet nemcsak hogy egy, a végletekig gonosz és aljas, de gazdasági és társadalompolitikai szempontból csak a Szovjetunióéhoz foghatóan kevéssé hatékony és irracionális rezsim állított ki.
Keegan szakszerűsége és intellektuális mélysége mellett nagy mesélő, és ebben a könyvében sem okoz csalódást olvasóinak.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630594363
  Kiadó
  Akadémiai Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  504
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  540 g/db