Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJohn W. O'Malley: A jezsuiták története - Loyolai Szent Ignáctól napjainkig

-25%
John W. O'Malley: A jezsuiták története - Loyolai Szent Ignáctól napjainkig
2 100 Ft
Akció: 1 575 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

A jezsuiták történetében tükröződik az egész újkori történelem: világszerte tevékeny részesei és alakítói voltak számos vallási, spirituális, kulturális, sőt időnként politikai folyamatnak is az elmúlt négyszázötven év során. Az amerikai jezsuita történész szerző rövid könyvében természetesen válogat az események, helyek és személyek között, hogy rajtuk keresztül megrajzolja egy szerzetesrend arculatát. A koronként változó külső mögött kiválóan érzékelteti azt a belső magot, amelyből a jezsuiták minden elkötelezettsége fakadt és ma is táplálkozik.
O'Malley igyekszik szabaddág válni a jezsuitákról szóló korábbi történetírás kliséitől. Nem véletlenül, hiszen ezek eltúlzása vezetett oda, hogy a Jézus Társasága hol szentek, hol pedig ördögök gyülekezeteként élt a köztudatban. Egy reálisabb, béklyóitól megszabadított történetírás nemcsak a jezsuita emberek, de az egyháztörténelemnek is javára válhat.
A könyvet mindazoknak ajánljuk, akik átfogó képet szeretnének kapni arról a szerzetesrendről, melyben megtestesült az újkori katolikus egyház egyik legnagyobb kihívása: a világgal való kapcsolat és párbeszéd.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789638014863
  Kiadó
  Jezsuita Könyvek
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  170
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db