Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJulia Kristeva: Gyilkosság Bizáncban

-25%
Julia Kristeva: Gyilkosság Bizáncban
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft2243
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Egy történészprofesszor, a bevándorlás szakértője, eltűnik egy amerikai fiktív megalopolisz (Santa Barbara) tanszékéről. Őse nyomait kutatva indul a mai Bizánc környékére, aki 1045-ben ment el az első keresztes hadjárattal a Szentföldre.
 Közben Santa Barbarában – amely a mai világ nagyvárosainak minden bűnét hordozza – szekták, maffiák dühöngnek, kábítószer, gengszterháború pusztít, ráadásul egy sorozatgyilkos öldös, aki a fektetett 8-as, a végtelen jelével bélyegzi meg minden áldozatát. Julia Kristeva regényeinek állandó szereplői, Rilsky főfelügyelő és a fiatal újságírónő, Stéphanie Delacour vetik magukat a kegyetlen gyilkos nyomába.
 A cselekmény két szálon fut: az eltűnt professzor után nyomoznak a Balkánon, másrészt az amerikai nagyvárosban igyekeznek a 8-as nevű sorozatgyilkost elfogni.
 Julia Kristeva enciklopédikus esszéregényt alkotott. Egyfelől izgalmas detektívregénnyel van dolgunk, másfelől az írónő összefoglalja filozófiáját, hatalmas történelmi képeket fest, társadalomkritikát gyakorol, és pszichoanalitikai jártassága is megjelenik előttünk. Célkitűzésének nemes egyszerűsége: segíteni akar az embereken.
 Egy híres francia kritikus írta a könyv megjelenésének alkalmából: „Umberto Eco A rózsa neve című regénye óta nem született ilyen irodalmi csoda, mint ez a könyv.”

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632634524
  Kiadó
  Napkút Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  360
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés