Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKaiser Ottó - Jankovics Norbert: A magyarországi templomok művészete - Válogatás egy évezred szakrális építészetéből

-21%
Kaiser Ottó - Jankovics Norbert: A magyarországi templomok művészete - Válogatás egy évezred szakrális építészetéből
5 999 Ft
Akció: 4 739 Ft4739
Virtuális számla jóváírás: 60 Ft

Könyvünk Magyarország szakrális építészetének szinte áttekinthetetlenül gazdag történetéről, főbb korszakairól és műveiről nyújt vázlatos, de annál átfogóbb képet.
Az elmúlt ezer év művészettörténetileg fontos hazai állomásait műfaji, területi és időbeli egységekbe osztott példákon keresztül mutatjuk be. Gyönyörű templomaink arról tanúskodnak, hogy a történelem során a művészet és a szakralitás szinte elválaszthatatlanul összeforrt, s demonstrálják, hogy saját templomépítő kultúránk hogyan illeszkedik az európai szellemi főáramba, követi változásait, de időnként sajátos, egyedi jelleget is felmutat.
Végigkövethetjük az Árpád-kori hagyományok továbbélését, a szerzetesrendek történetét, a gótika hódításait, a nyugati és keleti keresztény hatások ötvöződését, a puritán reformáció összecsapását a barokk burjánzással, a klasszicizmus érdekes keveredését a nemzeti jelleggel, és bemutatunk néhány kortárs épületet is, amelyek tervezése a háttérbe szoruló műfaj ellenére is nagy kihívást jelent egy-egy építész számára.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633571583
  Kiadó
  Alexandra Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  192
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés