A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

A csodálatos kenyérszaporítás

Szerző Karátson Gábor
A csodálatos kenyérszaporítás

A csodálatos kenyérszaporítás

Szerző Karátson Gábor
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2014
ISBN:
9789639985674
Kiadó:
Kortárs Könyvkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
520
Tömeg
500 g/db

Soha nem tudjuk felmérni semminek sem a valódi súlyát, itt a Hold alatti világban. Sem a pehelykönnyűeket, sem a mázsás súlyúakat; mint ahogy állítólag egy szuperszonikus vadászrepülőgép fordulása közben a gravitáció is először megszűnik, csak hogy a következő pillanatban szinte kiszakítsa a pilótát az ülésből, több mázsás súly nyomása alá helyezve testét. A boldog feltámadás nélkül az egésznek semmi értelme nincsen; vagyis a politikát megúszni nem lehet. Először is vannak játékszabályok. Az Ég a magasba emelkedik, a Föld a mélybe hanyatlik; ilymód, ha a p'nevű hexagramban, A megrekedésben fölül van az Ég és alul a Föld, akkor Ég és Föld széjjelszakad, az egyoldalú intellektualizmus jegyében. T'aiban viszont, A kiterjedettségben alul van az Ég és fölül a Föld - fölszáll a mélyből az Ég, és leereszkedik belé a Föld. Áthatják egymást, összefonódnak. - Az ecsetvonásoknak egymásba kell kulcsolódniuk - mondta Gasquet-nak Cézanne, a festő egy sétán -, érti-e? Így! - és imára kulcsolta a két kezét. Ez a hübrisz kiigazításának a kezdete, amely a hexagramsor irányultságát már ki is jelöli, ez a fölül levők alászállásának első megmutatkozása.
Az én egyházam az emberiség úgy, ahogy van, és személyválogatás nélkül valamennyi vallás (az ateistákkal együtt), és persze az állatok és növények is, mert kiterjesztettem rájuk is a dolgot.

A Kossuth-díjas író, műfordító, festő és filozófus új könyve napjaink egyik legnagyobb szabású írói vállalkozása. Szellemi magaslataival, téma- és motívumgazdagságával, gondolati-művészi színvonalával méltó folytatása az Ötvenhatos regénynek (2005). Naplószerű időjátékok bibliai és lelki tájakról, az ecsetvonások esztétikájáról, Jézusról, a kínai, keleti filozófiáról, Gyimesről, Dunáról, az elmúlt évtized természetvédő politikájáról, tüntetésekről - a velünk történtekről. És az öregedésről, betegségről, vallásról.

28%
4 500 Ft
3 240 Ft
Kezdete: 2021.02.06   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-3 munkanap

Adatok

Szerző:
Karátson Gábor
Várható szállítási idő:
2-3 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK