Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKarátson Gábor: A csodálatos kenyérszaporítás

-25%
Karátson Gábor: A csodálatos kenyérszaporítás
Fő kategória >Regény >Szépirodalmi
4 500 Ft
Akció: 3 375 Ft3375
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Soha nem tudjuk felmérni semminek sem a valódi súlyát, itt a Hold alatti világban. Sem a pehelykönnyűeket, sem a mázsás súlyúakat; mint ahogy állítólag egy szuperszonikus vadászrepülőgép fordulása közben a gravitáció is először megszűnik, csak hogy a következő pillanatban szinte kiszakítsa a pilótát az ülésből, több mázsás súly nyomása alá helyezve testét. A boldog feltámadás nélkül az egésznek semmi értelme nincsen; vagyis a politikát megúszni nem lehet. Először is vannak játékszabályok. Az Ég a magasba emelkedik, a Föld a mélybe hanyatlik; ilymód, ha a p'nevű hexagramban, A megrekedésben fölül van az Ég és alul a Föld, akkor Ég és Föld széjjelszakad, az egyoldalú intellektualizmus jegyében. T'aiban viszont, A kiterjedettségben alul van az Ég és fölül a Föld - fölszáll a mélyből az Ég, és leereszkedik belé a Föld. Áthatják egymást, összefonódnak. - Az ecsetvonásoknak egymásba kell kulcsolódniuk - mondta Gasquet-nak Cézanne, a festő egy sétán -, érti-e? Így! - és imára kulcsolta a két kezét. Ez a hübrisz kiigazításának a kezdete, amely a hexagramsor irányultságát már ki is jelöli, ez a fölül levők alászállásának első megmutatkozása.
Az én egyházam az emberiség úgy, ahogy van, és személyválogatás nélkül valamennyi vallás (az ateistákkal együtt), és persze az állatok és növények is, mert kiterjesztettem rájuk is a dolgot.

A Kossuth-díjas író, műfordító, festő és filozófus új könyve napjaink egyik legnagyobb szabású írói vállalkozása. Szellemi magaslataival, téma- és motívumgazdagságával, gondolati-művészi színvonalával méltó folytatása az Ötvenhatos regénynek (2005). Naplószerű időjátékok bibliai és lelki tájakról, az ecsetvonások esztétikájáról, Jézusról, a kínai, keleti filozófiáról, Gyimesről, Dunáról, az elmúlt évtized természetvédő politikájáról, tüntetésekről - a velünk történtekről. És az öregedésről, betegségről, vallásról.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639985674
  Kiadó
  Kortárs Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  520
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés