Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKarczag György: Zúgó nyilak (P)

-25%
Karczag György: Zúgó nyilak (P)
3 990 Ft
Akció: 2 990 Ft2990
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

A Zúgó nyilak az elmúlt fél évszázad legértékesebb magyar történelmi regényeinek egyike, amelynek újrafelfedezése irodalomtörténeti jelentőségű. A tragikusan rövid életű Karczag György remekműve Gárdonyi regényével, az Egri csillagokkal egyenértékű alkotás.
A regény cselekménye Magyarország történelmének egyik tragikus időszakában játszódik, főhőse - Ákos nembéli Ákos fia, Ernye - a történelmi forrásokban is szereplő, valóságos személy. Ernye, mint királyi szolgálattevő már fiatalon II. Endre udvarába kerül, és nagy szolgálatokat tesz IV. Bélának is. Ott harcol a tatárok ellen vonuló seregben, súlyos sebbel mentik ki a muhi csatából. Ekkor már nagy tekintélyű emberré válik, minden lehetősége megvan rá, hogy könnyen hatalomra jusson a koldussá lett király ellenében, de nem szédíti meg a hatalomvágy, hű marad országa érdekeihez és törvényes királyához.
A lebilincselő csatajelenetek által a magyar történelem izgalmas fejezetébe kaphatunk bepillantást, elsősorban azokra a momentumokra fókuszálva, amikor az ország megmaradása volt a tét.
A regény egy hánytatott sorsú, érdekes egyéniségű ember életén keresztül rajzol megdöbbentően valósághű képet Árpád-kori történelmünk egyik legfontosabb epizódjáról.

A Zúgó nyilakról az elmúlt évtizedekben az irodalomkritika nem beszélt, esztétikai értékét senki nem méltatta, a mű mégsem merült végleg a feledés homályába. A kötet most új köntösben kerül az olvasó kezébe, hogy lenyűgöző élménnyé váljon a mai nemzedék számára is.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789631234596
  Kiadó
  Porta Historica Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  411
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  770 g/db
Webáruház készítés