Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKarl May: A sziklavár I. - Karl May művei - Indián történetek 19.

-25%
Karl May: A sziklavár I. - Karl May művei - Indián történetek 19.
Fő kategória >Regény >Kaland
1 990 Ft
Akció: 1 493 Ft1493
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

E mű a szerző Satan und Ischariot című trilógiájának első kötete. Csorbítatlanul, teljes fordításban most jelenik meg először Magyarországon. Főszereplői Karl May legismertebb regényalakjai: Winnetou, Old Shatterhand és a többiek, akiknek legújabb kalandjait kísérhetjük végig a könyv lapjain.

Gátlástalan, emberi mivoltukból kivetkőzött gazfickók kivándorlókat toboroznak Európában és a gyors meggazdagodás ígéretével csábítják őket Amerikába, ahol ültetvényeken vagy bányákban dolgoznak majd. Még útiköltségeiket is megelőlegezik...
Old Shatterhandnek is jól fizető, kényelmes állást kínálnak, de a felajánlott munkalehetőség gyanút kelt benne...
Német telepesek egy csoportjával utazik nyugat felé. Hamarosan világossá válik előtte, hogy mindannyiukat ugyanaz az ember szerződtette, és próbálja meggyőzni honfitársait, hogy egy minden hájjal megkent emberkereskedő karmaiban vannak. Sikertelenül.
Testvérével, Winnetouval a gazemberek nyomába ered. Feladatuk nehéz. Hogy lehetne megóvni a kivándorlókat s közben ártalmatlanná tenni a gonosztevőket, akiket a terület két rivális indián törzse közül az egyik hathatósan támogat? Szövetségre lépnek a másikkal...
Gyors egymásutánban következnek az események. Tanúi lehetünk egy indián törzsfőnök és egy kereskedő gyönyörű lánya közötti szerelem ébredésének, majd megismerkedünk a bányával, ahol a kivándorlókat akarták rabszolgák módjára dolgoztatni.
Később is izgalmas kalandokban lesz részünk. Indián párharc, egy farm megtámadása és felégetése, végül egy ügyes cselvetés, amivel sikerül az egyik emberkereskedőt fogságba ejteni. Erre aztán indián szövetségesei elpártolnak tőle. Galád terveit nem tudta valóra váltani.
Hőseink a kivándorlókat Texasba kísérik, ahol később földet vásárolhatnak és békében munkához láthatnak saját gazdaságukban.
Winnetou igaz barátja és testvére, Old Shatterhand kíséretében az apacsok törzséhez indul a Gila-folyó vidékére...

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155129834
  Kiadó
  Duna Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  307
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés