Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKateřina Tučková: Üldözött istennők

-25%
Kateřina Tučková: Üldözött istennők
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft2618
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

A morva-szlovák határon húzódó Fehér-Kárpátok hegyes-dombos vidékén, a civilizációtól elzárva fekszik egy Zitková nevű szórványtelepülés, ahol évszázadok óta különleges, természet feletti képességekkel megáldott bűbájos asszonyok, vagy ahogy a helybeliek nevezik őket, "istennők" segítették a rászorulókat. Gyógynövények segítségével gyógyították a beteg testet és lelket, szerelmet varázsoltak, viasz- és ólomöntéssel jövőt jósoltak, segítettek azoknak, akik tanácsért fordultak hozzájuk, vagy épp rontást hoztak a kiszemelt áldozatokra. Tudományukat a történelem kezdete óta, generációról generációra, vérségi vonalon, anyáról lányra örökítették, és titkos, ráolvasásokban továbbadott tudásuk egészen a huszadik század hetvenes éveinek végéig fennmaradt.

A könyv főhőse, Dora Idesová, diplomás néprajzkutató és egyben az egyik elismert zitkovái istennő, Surmena unokahúga, tehát maga is "istennő" - leszármazott. Elődei gyógyítói tudományát ugyan nem sajátíthatta el, de elhatározta, hogy tudományos értekezésben állít emléket a zitkovái istennőknek.
A kilencvenes évek végén, a Belügyminisztérium levéltárában, rátalál egy dossziéra, amelyből kiderül, hogy az Állambiztonsági Hivatal a rendszer belső ellenségeiként tartotta számon az istennőket - köztük nagynénjét, Surmenát is.
Dora újabb kutatásokba kezd, hogy kiderítse, mi igaz abból, hogy a náci, illetve a kommunista rendszer is felhasználta az "istennők" tudását. Élettörténetük felgöngyölítése közben Dora meglepetten tapasztalta, hogy maga is részese a tradíciónak, s hogy a múlt komplikáltabb, szövevényesebb, mint hitte...

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9788081019364
  Kiadó
  Kalligram Könyv- és Lapkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  400
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés