Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKavabata Jaszunari: Hóország

-25%
Kavabata Jaszunari: Hóország
Fő kategória >Regény >Szépirodalmi
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft2243
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Kavabata a 20. századi japán irodalom kiemelkedő egyénisége, az újfajta érzékenységű írók egyik vezéralakja, az első japán író, aki 1968-ban Irodalmi Nobel-díjat kapott.
Klasszikus japán lírai szimbólumokat helyez írásainak középpontjába, de hőseinek gondolatvilágában már a huszadik századi ember gátlásai és szorongásai kísértenek. Kedvenc műfaja az úgynevezett leheletnyi történetek, amelyből több mint százat írt. Leghíresebb műve a Hóország.
A történet Honsú szigetén, a "Japán Alpok" hófödte csúcsai között, Hóországban játszódik. Itt találozik Simamura, a "balettszakértő" és Komako, a gésa. Szerelmük három éven át folytatódik, a lány egyre elkeseredettebb, a férfi egyre elgondolkodóbb lesz, s igen sokat emlékezik egy Yoko nevű lányra, akit a kőforráshoz jövet a vonatablak keretében látott. Simamura élete a meditáció, a töprengés, a tökéletes esztétikum utáni vágy. Nem biztos, hogy valaha is látott igazi balettot, és hogy Komako ismer valami mást is Hóországon kívül. Vajon a melankolikus érzésből van-e kiút? Megmarad-e a regényt átlengő misztikum vagy csak a fájdalmas búcsúk és a reménybeli visszatérések kergette illúzó marad velünk? • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155334115
  Kiadó
  Trivium Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  172
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés