Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKevin Dann - Robert Powell: Krisztus és a Maja naptár - 2012 és az Antikrisztus eljövetele (P)

-21%
Kevin Dann - Robert Powell: Krisztus és a Maja naptár - 2012 és az Antikrisztus eljövetele (P)
3 450 Ft
Akció: 2 726 Ft2726
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Jelentős vita bontakozott ki a maja naptár és "2012" rejtélyének megfejtése körül. A csillagászok és etnológusok elvetik a modern értelmezéseket, mint valamiféle "New Age" tündérmeséket. A "látnokoknak" - mint José Arguelles, Carl Johann Calleman és Daniel Pinchbeck - fenntartásaik vannak az ősi emberek profetikus hagyományainak tudományos kutathatóságát illetően, miközben egyes kutatók kritizálják mindazt, amit felületes gondolkodásnak, felfokozott várakozásoknak, és a küszöbön álló, felgyorsult lelki evolúció lelkes kiáltványainak látnak.
A szerzők úgy közelítik meg 2012 jelentőségét, hogy mind a történelmi, mind a mai kulturális történéseknek szellemi szempontok előtérbe helyezésével próbálnak a mélyére hatolni. A Jelenések Könyvéből és Rudolf Steiner Apokalipszisre vonatkozó útmutatásaiból kiindulva egy új kép alakulhat ki bennünk, melynek segítségével megérthetjük a maja naptár utolsó dátumát. 1919-ben Steiner a következőt jegyezte meg: "Ahrimán gondosan eltervezi a céljait előre;... [ő] megtalálja azt a fontos eszközt, amellyel előkészítheti inkarnációját. Az ő inkarnációja kétségkívül eljön, és a tisztánlátás hiánya lehetővé teszi számára a győzedelmes előkészületet." A könyv alcíme - "2012 és az Antikrisztus eljövetele" - is Ahrimán ezen inkarnációjára utal. Steiner leszűkítette Ahrimán inkarnációjának lehetséges idejét, mondván, hogy ez a harmadik évezred elején fog bekövetkezni. Más megjegyzései világossá tették, hogy ez az inkarnáció Amerikában fog megtörténni.
A "Krisztus és a Maja naptár" szintén felfedi a mexikói misztériumok jelentőségét és új kutatásokat mutat be, hogy segítse az olvasót eligazodni a jelenleg küszöbön álló apokaliptikus események forgatókönyvét illetően. És ami a legfontosabb, a szerzők Krisztus Második Eljövetelét aktuális, jelenlegi eseményként tárgyalják, melynek Sátán-Ahrimán inkarnációja egy árnyékát képezi, és kifejtik, hogy az Isteni Szófia Ahrimán inkarnációjának az ellenpólusa. A szellemi világ korunkbeli pozitív megnyilvánulási formájaként a könyv bemutatja a fiatal szellemi kutató, Judith von Halle jelentőségét is, aki 2004 Húsvétja óta viseli a stigmákat, Krisztus sebeinek látható jegyeit.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630816014
  Kiadó
  Regulus Art Kft.
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  296
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés