Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKillian Mullarney - Lars Svensson - Dan Zetterström: Madárhatározó - Európa és Magyarország legátfogóbb terepi határozója

-34%
Killian Mullarney - Lars Svensson - Dan Zetterström: Madárhatározó - Európa és Magyarország legátfogóbb terepi határozója
9 500 Ft
Akció: 6 299 Ft
Kezdete: 2019.08.19   Visszavonásig érvényes!

A Madárhatározó a Magyarországon, Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten megfigyelhető madárfajok átfogó kézikönyve. Kezdő és tapasztalt madármegfigyelők számára egyaránt alapműnek számít. A magyar piacon már 15 éve folyamatosan jelen lévő könyv új, javított kiadásában - a legfrissebb kutatási és rendszerezési eredményekkel összhangban - újabb tudományos nevek módosultak. Emellett a magyarországi madárfajok gyakorisági kódjainak frissítésére is sor került.
A kötet több mint 900 különböző fajt és számos alfajt tárgyal áttekinthető rendszerezésben, ebből több mint 800-at részletesen bemutat. Ez azt jelenti, hogy a világ minden tizedik madárfajáról szó esik benne.
A precízen szerkesztett szövegek ismertetik az egyes fajok testméretét, élőhelyét, elterjedését, határozóbélyegeit, alfajait és hangját.
A mintegy 200 képoldalon több mint 3500, először ebben a kötetben publikált madárfestmény mutatja be, hogy nemétől, korától, elterjedésétől és az évszaktól függően miképpen változik egy-egy faj megjelenése. Az illusztrációk a madarakat esetenként jellegzetes környezetükben is szemléltetik.
A képtáblákon a madarak fontos bélyegeit kiemelő nyilak és képaláírások segítik a könnyebb eligazodást.
Az elterjedési térképek tájékoztatnak a költő- és telelőterületekről, valamint a vonulási útvonalakról is.

A Madárhatározót, melyet három elismert, világjáró ornitológus írt és illusztrált, a világ egyik legjobb kézikönyvének tartják. A madarak iránt érdeklődők ugyanolyan elmaradhatatlan kelléke, mint a távcső.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633553961
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2017
  Oldalszám
  447
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  888 g/db