Áruházunk december 15-én 0 órától december 24-n 12 óráig zárva tart, rendeléseket nem fogadunk.
A már leadott rendeléseket folyamatosan teljesítjük.
Legkésőbb december 18-án hétfőn minden rendelést átadunk a postának, a futárszolgálatnak, valamint átviszünk a személyes átvételi pontra.

Valamennyi kedves vásárlónknak Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk.

Várjuk vissza december 24-én 12 órától ismét.

Ügyfélszolgálat: +3618909816 +36304475140
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKis Pál: Csillaggal nem jó járni most - Kis Pál budapesti fényképész naplója (1944. október-december)

-21%
Kis Pál: Csillaggal nem jó járni most - Kis Pál budapesti fényképész naplója (1944. október-december)
2 490 Ft
Akció: 1 970 Ft1970
Kezdete: 2017.09.02   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

"Kis Pál Király utcai napfényműterme a két világháború közötti portréfotózás kiemelkedő műhelye volt, ahol híres színészek, írók, operaénekesek is megfordultak. A fényképészt 1944 októberében a nyilasok elhurcolták, majd néhány hét múlva megszökött, visszatért a fővárosba, és egy körúti üzlethelyiségben rejtőzött. A munkaszolgálatban és a bujkálás során írt, szuggesztív erejű ceruzarajzokkal illusztrált naplója megrendítő olvasmány: a szerző felidézi a Pest határában végzett kényszermunkát, beszámol családja és szomszédai sorsáról a csillagos házban, a szökés körülményeiről és a bujkálás napjaiban szerzett tapasztalatairól. December elején Kis Pált letartóztatták és Buchenwaldba deportálták, itt halt meg 1945 januárjában. A kézirat a háború után előkerült a körúti rejtekhelyről, ma Izraelben, a cfáti Magyar Nyelvterületről Származó Zsidóság Emlékmúzeumában őrzik.
A napló mellé Kis Pál legszebb fényképeiből és egyéb dokumentumokból válogattunk, a szöveget Závada Pál és György Péter írásai keretezik." (a Kiadó)

"A villamosból figyeltem a kapunkat. A csillagos házak kapui mind zárva vannak. Haza nem mehettem, de nem is lett volna tanácsos. És valami mégis húzott hazafelé, ösztönösen, szinte tudat alattian. A tízes ott siklik el a kapunk előtt. És a villamosról állva néztem a cégtáblámat, a vékony betűs, elegáns, minden feltűnést kerülő feliratot: "fotó Kis Pál", és láttam a kirakatképeimből is párat... Aztán elsiklott a villamos... és vitt tovább tevékenységem színhelyéről, ahol 27 évet dolgoztam kora reggeltől késő estig, dolgoztam magamért, családomért, és azokért az erkölcsi érdemekért, melyeket az idők folyamán kiállításokon szereztem . És vitt a villamos toprongyosan, betegen, lelkileg összetörve, többnapos borostás arccal, a régi énnek torzmásával..." (részlet a könyvből)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789631434668
  Kiadó
  Magvető Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  128
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  240 g/db
Webáruház készítés