Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKiss Róbert Richard: Társadalom és jog

-21%
Kiss Róbert Richard: Társadalom és jog
3 675 Ft
Akció: 2 903 Ft2903

Kötetünket egy komplexebb jogtudat-vizsgálat első részének tekintjük. Munkánk alapja egy 2013-ban készült, a magyar társadalom szerkezetét vertikálisan és horizontálisan reprezentáló, 973 fő megkérdezésével készült kutatás, amelynek célja a magyar lakosság joghoz való viszonyának vizsgálata a 21. sz. első évtizedében.
Tervezett második kötetünkben a kérdőív részletesebb elemzését, a laikus megkérdezettek által adott válaszok kibontását folytatni kívánjuk, továbbá megfelelő anyagi források mellett szeretnénk kiegészíteni mintegy 35, a jogalkotásban, igazságszolgáltatásban és a tudomány területén járatos, vagyis a joggal élethivatásszerűen foglalkozó szakemberrel készített professzionális interjú elemzésének eredményeivel.
A szerzők azért döntöttek le nem zárt munkájuk jelen állapotának közlése mellett, mert a feltételezik, hogy egy viszonylag friss és nagyszámú reprezentatív kutatás már most, ebben az állapotában is hasznos lehet a jogtudat-vizsgálat területén tevékenykedő kutatók számára.

  • Várható szállítási idő
    1-3 munkanap
    Nyelv
    magyar
    ISBN
    9789631239713
    Kiadó
    GloboBook Kiadó
    Kiadás éve
    2016
    Oldalszám
    126
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés