A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

90 nap a rendőrök közt (9786158025409)

Szerző Klenk-Sipos Rita - Szilvási Endre
90 nap a rendőrök közt (9786158025409)

90 nap a rendőrök közt (9786158025409)

Szerző Klenk-Sipos Rita - Szilvási Endre
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2015
ISBN:
9786158025409
Kiadó:
Park Könyvkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
200
Tömeg
920 g/db

"Klenk-Sipos Rita dokumentarista fotós. Munkája az, hogy bemutassa, megmutassa a körülöttünk zajló történéseket, a világot. Szerencsés, hogy megörökítheti a pillanatot és szerencsés, hogy a saját szűrőjén keresztül, saját látásmódjával teheti ezt.
Ez a könyv egy sorozat harmadik részeként a rendőrség munkáját mutatja be - "határozottan szubjektíven" - ahogyan a szerző is hangsúlyozza.
Amikor hónapokkal ezelőtt szóba került, hogy Rita fotósorozatot készítene, majd annak összegzéseként kiadna egy könyvet a rendőrség munkáját bemutatva, jó lehetőséget láttunk arra, hogy egy szervezeten kívülről érkező profi fotós mutatja meg a mindennapjainkat az Olvasóknak, és egyben tükröt tart nekünk.
Rita 90 napot töltött a rendőrök között, különböző rendvédelmi egységeknél. Ez idő alatt átélhette és megörökíthette azt, amit kollégáink nap, mint nap megélnek, megtapasztalnak. Járőrszolgálat, bűnügyi helyszínelés, forgalomirányítás, határőrizet, nyomozói munka - sok területen kísért el kollégáinkat, vált a mindennapjaink dokumentálójává és részesévé.
Remélem ez a könyv - egyfajta szubjektív lenyomata tevénkenyésgünknek - az Olvasót is közelebb hozza ehhez a hivatáshoz. Mindezek mellett e lapok olvasásakot a sötét oldalla is megismerkedhetünk. Az emberi gyarlóság legszörnyűbb rémtetteivel, amelyet kollégáim - emberségüket megtartva - gyakran találkoznak munkájuk során. A rendőrség által vizsgált bűnügyek mögött húzódó devianciák, rettenetes személyi tragédiák és azok a borzalmak is megelevenednek előttünk egy-egy eset feldolgozásával, amelyet érthetetlen módon képesek embertársaink egymás ellen elkövetni.
Rita, ahogyan korábban a mentők és a tűzoltók közt dolgozva, most a rendőrök között is erőteljes képekkel és drámai erejű történetekkel mutatja be a mindennapi élet nem hétköznapi helyszíneit. Így, az ő tolmácsolásában mindenki közvetlen közelről bepillantásst nyerhet a rendőri hétköznapokba. Ez a világ sűrű, erőteljes, tele nehéz, de szerencsére sokszor felemelő pillanatokkal is.
Erős színekkel festett sokszínű világ.
Kollégáink munkájuk során ott járőröznek a közterületeken, ellenőrzik a határvidéket, mások a bűncselekmények elkövetőinek nyomába erednek, vagy a közlekedőket segítik. Mindannyian a köz érdekében dolgoznak. Sokszor néhány pillanat alatt kell meghozniuk fontos, mások életét is befolyásoló döntéseiket.
Úgy gondolom, Klenk-Sipos Rita könyve sikeres kísérlet a kívülálló számára sokszor megismerhetetlen rendőri világ bemutatására. Kilencven nap során a "tűzvonalban", valódi élethelyzetekben kísérte el kollégáinkat szerte az országban; képeket, történeteket, ismerősöket és talán barátokat is gyűjtve.
Testközelből megtapasztalni a rendőri munka sokszínűségét, átélni e hivatás mindennapjait nem könnyű feladat.
90 nap rendőrök közt - remélem, az Olvasók számára is olyan emlékezetes lesz ez a könyv, mint amilyen emlékezetes volt nálunk eltöltött negyedév Rita és kollégáim számára." (Csiszér-Kovács Viktória, rendőrezredes, ORFK szóvívő)

32%
5 290 Ft
3 592 Ft
Kezdete: 2020.09.09   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Adatok

Szerző:
Klenk-Sipos Rita - Szilvási Endre
Várható szállítási idő:
1-3 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK